View Single Post
Eski 10-03-2011, 22:35   #203
Kirmit
Ağaçsever

Kirmit's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Doğanın dengesini nasıl bozarsanız bozun, geri dönüşü hepimize zarar veriyor. Yaşamım boyunca anladığım kadarıyla ve öncesinde olan da bu. Enerji kaynağı diyoruz, elektrik, bilgisayar, internet vs... Bunlar olmadan yaşam yok muydu? Elbette vardı. Şimdi biz alıştığımız konforların olumsuzluklarındanda şikayet ederken bir yandan, bindiğimiz dalı kesmenin sonuçlarını göremiyorken, en basit ve gerekli yaşam şartları bile bir gün bize lüks olur endişesi taşımazken, başımıza geldiğinde ne yapacağız?
Eğer bilim akıl ve insanlık yönünde ilerleme şansı bulsaydı, yaratıcının bize verdiği özelliklerle, tam da olması gerektiği gibi olur, bugünkü sıkıntıları yaşamazdık.
Örnek vermem gerekirse, genetik bilimi hastalıkların tedavisi yönünde gelişir, GDO denen tohumlarla bugün uğraşmazdık. Düşünün ki, asırlardır insanlar temel ihtiyaçları olan gıdalarını doğal tohumlarla karşılamışlar. Bugün daha çok verim ya da yoksul ülkelere besin kaynağı adı altında, insanlara geni değiştirilmiş ve bunu kullanan insanların bağışıklık sistemini zayıflatan, hastalıklara açık hale getiren, antibiyotikler kullanılarak yapılmış, kısırlaştırılarak, tohum tekelini eli altına alan, tüm bu insani hakları, ticari amaçlar uğruna hiçe sayıp, adeta insanlığa ve doğaya savaş açmış, bilim adına söylemleriyle insanlarımızı kandıranların kanunlaştığı bir dönemde, enerji adına da nükleer olsun, doğal su kaynaklarının doğal dengesini ve doğasal sistemi bozmak adına yaptıklarına bilimsel demek ne kadar içinize siner.
Ben bugün marketten almaya şartlandırıldığımız ya da mecbur kaldığımız şeyin neden yapıldığını bilmiyorum. Markası ne olursa olsun. Koruyucuları vs az çok öğrendik ama kullanılan malzemede GDO var mı yok mu bunu öğrenmek benim için lüksten öte muammma!
Nükleer atıkların ülkemize rastgele atıldığını da duymuştum, bizde nükleer santral olmazken. İsterlerse dünyanın öbür ucuna atsınlar. Doğanın bir dengesi var ve halının altına süpürsen de, dünyanın öbür ucuna da atsan, doğa bir bütün. Düşünün bir organınızı bozduğunuzu diğerleri etkilenmiyor mu? O yüzden dengeyi bozmaktansa, biraz tüketim çılgınlığıyla, ticari çılgınlıkla alıştığımızdan vazgeçmek gerekse bile ucuz kurtulmuşuz sayıcam.
Biz ailece Ankara'nın soğuklarını 2/3 oranında azaltmıştık, dış duvar yalıtımıyla ve yalıtımı da internetten video izleyerek eşimle birlikte yapmıştık az bir maaliyetle.
Biz kaçtık ailecek bu tüketim çılgınlığından elimizden geldiğince. Yüzeyselleşmiş ilişkilerden, doğadan kopuk, sanki onun bünyesinde değilmiş gibi yaşamaktan. Tüm insanların buna ihtiyacı var diye düşünüyorum. Ha pat diye herşeyden vazgeçemeyiz belki ama tedbirler alır, doğamıza yavaş da olsa dönersek problem kalmaz diye düşünüyorum.

Kirmit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön