Sayın malina, uyarımı değerlendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bu site için verdiğiniz emek gerçekten takdire değer. Bunun için size zaten şapka çıkarır durumdayım.
Görebildiğim kadarıyla bir yerde noktalamamı düzeltmişsiniz. Ayrıca çok güzel örnekler vererek açıklamalarda bulunmuşsunuz. Emeğinizle bu ortamı daha değerli kıldığınız için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Sayın DilSe, eğer o cümlelerdeki -mı / -mi eklerini ayrı yazarsak okuyucu orada soru vurgusu yapar, soru arar ve anlamakta güçlük yaşar diye düşünüyorum.
"Fakat" bağlacı konusunda haklısınız sanırım. Bu hatanın sebebi benim yazarken konuşma gibi bir tonlama yapma ihtiyacımdan kaynaklanıyor. Okuyucunun duraklamasını istediğim yerde virgül kullanma ihtiyacı hissediyorum, bağlaca denk gelse bile. Bu hatalı cümlelerime bir örnek verecek olursam;
"
Bir çırpıda tüm ağaçlarımı eski saksılarından çıkarıp gerekli kontrollerini yaptıktan sonra yeni topraklarına özenle yerleştirdim ve hiç beklemeden sularını verdim. Derin bir nefes aldım, ve izlemeye başladım."
Bunun gibi yerlerde okuyucuya da bir duraklama yaşatmak istiyorum. Hatalı kullanım sebebiyle cezayı da yiyorum.
Uyarınız için teşekkür ederim. Yalnız nacizane bir uyarı da benden, noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakınız.
Saygılar.