Sayın Rodoslu,
Nihayet bugün buraya orkidemin geçen seneden bugüne gelene kadarki süreci (tam bir yıl oldu

) baştan sona anlatma fırsatını yakalayabildim.
Bu arada daha önce çektiğim fotograflara bakarken yazmayı atladığım küçük bir ayrıntıyı da hatırladım.
sizin de dediğiniz gibi adım adım gidersek.
Hiç kökü kalmamış bir orkideyi bir arkadaşımın evinden alıp evime geldim.
İlk önce bu sayfayı ziyaret ettim neler yapılması gerekli diye.Yapılması gerekenler konusunda Priceax ve diğer forumdaşlardan bilgi aldım. Sağolsun Ziya Bey de bana gerekli olan malzemeleri yolladı.
Gerekli olan ağaçkabuğu yani orkide toprağı ve spagnum yosunu idi. Herikisini de yaklaşık olarak 1 saat suda beklettim.
Orkidenin çürümüş olan tüm köklerini mutfak makasımla kestim.
Önce oksijenli su ile yıkadım ve arkasından tarçın tozu döktüm.
Daha sonra da bir parça spagnum yosunu ile bu kök kısmını sardım ve saksısına yerleştirdim.
Uzun zaman sadece normal bir şekilde sulama yaptım. Taa ki bir minik yaprak verinceye kadar.
Ama yaprak 2 cm olduğunda büyümeyi kesti. Ben yine 1 ay kadar normal düzende sulamama devam ettim.
En sonunda bir gelişme var mı diye saksıyı alıp köklerine bakmak için çıkardım. Minik kökleri vardı fakat köklerin yosunla sarılı olan kısımları daha beyaz ve cılız idi.
Bunun sebebinin yosunun köklerin çıkmasında yardımcı olduğunu ama daha sonra sağlıklı bir şekilde hava almasını engellediğini ve köklerin zayıfladığını düşündüğüm için yosunu köklerin etrafından çıkarıp tekrar aynı saksıya yumuşak bir şekilde yerleştirdim.

Diğer resimleri ekleyebilmek için yeni mesaja geçeceğim