Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gülsüm Güven
 İnsan böyle bir yorumu ilk okuduğunda şok oluyor. Kangalları çok iyi tanımadığı halde, fotoğrafa bakıp safkan kangallara "Bunlar Kangal Değil" diyebilmek biraz cahil cesareti gibi geliyor bana. Lütfen bana kızmayın. Çünkü Kangal Köpek ırkı benim için çok önemli. Bu konuda o kadar hassasım ki.. Bebeklerime haksızlık yapılmış gibi hissettim kendimi. Bilmenizi isterim ki bu köpekler "Karacabey Harası"ndan alınmış, Türkiyede ki nadir sertfikalı safkan kangal köpekler ve onların yavrularıdır.
|
sizin köpekleriniz kangal genetik durumlarının üzerinde durmayın hayal kırıklığına uğrarsınız
arkadaşa çok sert çıkmışsınız Sn. gülsüm at çiftliğinden alınmış olması yahut sertifika diyerek bir kağıt bir şey ifade etmiyor inanın kangal konusuna sabah erken kalkan sertifika veriyor İngilizler dahi sertifikalı kangal pazarlıyor o derece ayrıca kangallar 2-3 yavru yaparlar ben resminizde 6 minik saydım idda edersem bunların akbaş olmadığını isbat edemezsiniz edemezler

kangallar nevi şahsına münhasır hayvanlardır fakat genetik olarak bu safkan muhabbetine takılmayın safkan aslında iyi bir şey değil doğru tabirimi bilmiyorum ama öjenik canlılar birkaç nesil yaşayamaz
arkadaşa kızmamanız gerek köpek sahipleri ticari veya itibari kaygılar sebebi ile safkanı tarif ederken bozukta olsa kendi yavrularını örnek gösterir Türkiye sathında kapısında iri köpeği olupta cinsi kangal olmayan yokki

bu yüzden piyasada çok fazla yanlış bilgi var bunlar normal