View Single Post
Eski 08-03-2011, 19:41   #87
Sarıcan
Ağaç Dostu

Sarıcan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2008
Sevgili malbman,

Kudret Bey biraz hızlansa bu tereddütler biraz daha azalacak. Kudret Bey in yeni sisteminde şamandralı depoda eksilen veya buharlaşan suyun yerine depoya gelecek her temiz su hacmi kadar A ve B tanklarından EC yi sabit değerde tutabilmek için gerektiği kadar A ve B stoklarından dozajlama yapıyor. Yani EC' yi hep ilk ayarladığınız EC değerinde sabit tutmayı garanti ediyor. Bu sisteme pH kontrolunuda ilave edeyim diye epey uğraş verdi ama bana göre pH ayarlaması manuel kontrolle de yapılabilir. Ama Kudret Bey bakarsınız bir spektrofotometre yapar bu dertlerin hepsinden kurtarır amatörleri.

İbrahim Bey,

Sulama sisteminde bana göre ters olan fitrenin durduğu yer. Filtreyi driplerin tıkanmaması için oraya koyduğunuzu düşünüyorum ama geri dönüş sularınız hiç bir filtrasyona tabi tutulmadan şamandralı depoya alırsanız kısa sürede yabancı partikülle dolup çamurlaşır. Bence asıl olan sizin şamandralı depodaki besin eriyiğinin çok temiz olması lazım. Yoksa kısa süre içinde pompanız arızalanır, eğer basma hattına mutlaka bir filtre koyacağım diyorsanız o yerinde kalsın ama bir adet filtrede dönüş hattına koyun. Bu EC kontrolü içinde gerekli. Kuyudan şamandıralı tanka aldığınız temiz suyu ölçebilecek bir düzenek tasarladınız mı? A ve B tankından bilinçli takviye yapabilmeniz için bu gerekli. Kolay gelsin.

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön