Merhabalar, ben aranızda henüz yeniyim, hergün orkideler hakkında forumdan bir kaç sayfa okuyorum, karşıma yeni bilgiler çıktıkça koşarak salonda duran orkidelerimi inceliyorum acaba hastalık var mı? tomurcuk veriyor mu diye? Şunu anladım ki insan konuya vakıf olunca daha çok zevk alıyormuş bitkilerini büyütürken. Şu an evimde 3 adet Phal.'im var benim de. Yavruağzı renginde olanın başına çok iş geldi

) ama hala ayakta

toprağı çok gevşek olduğundan sanırım kökleri ve yaprakları yana doğru yattı çiçeklerini de taşıyamaz oldu bu sebeple dengesiz duruyor. Üzerinde çok çiçek olduğu için toprağını değiştirmek istemiyorum. alalı yaklaşık 3 ay oldu 3-4 posta çiçek döküp yeniden tomurcuk verdi. Mor olanı 2 kere tomurcuk verdikten sonra 2 dalı da kurumaya başladı. Bende sizlerden edindiğim bilgilere dayanarak yeni yaprak çıkarttığı için 2 dalı da çıkış yerlerinden budayıp tarçın sürdüm. açık pembe olanını bir dalı çiçekli diğer dalı son boğumdan budanmış halde aldım. Çiçekli olan dal 2 kz tomurcuklandı çiçeklerinidöktü diğer dal ise yeni sürgün veriyor. O sürgünün günden güne büyüdüğünü görmek bile beni nasıl mutlu ediyor anlatamam. Sizlerle resimlerini paylaşıp yorumlarınızı almak isterim