pria
leonardit (dogal leonardit,seker pancarından yapılma degil) kullanımı hakkında oneriniz nedir acaba??dap ve 3.15'in ,triple super fosfat'ın taban gubresi oldugunu biliyorum sayın pria.Micro ve macro elementler'le ilgili bilgim var zira soganlı bitkiler de kullanabilir miyim diye merakım.Gecen yıl taze koyun ve tavuk gubresini suda bekletip sonra icine biraz combo iz element karısımı ekleyip en son da asidik olmaması icin ph dengeleyici koyup uygulamıştım ama kokusundan dolayı bu yıl o uygulamayı yapmadım.
Aslında topragım gayet iyi bir toprak, her yıl bir miktarda kum ekliyorum.Nergisler biraz yuksekte olunca drenaj sorunu da kalmıyor.bahceler su aralar leonardit uygulaması yapıyoruz,topraktaki anyon katyon dengesini saglması ve iz elementlerin kullanılabilir forma gecmesi ve organik madde,fulvik asit oranını arttırmak icin.Bu tip her uygulama yaptıgımız da acaba biraz da nergislerime atsam mı oluyorum
Yeri değil ama
belki biliyorsunuz umuduyla sorayım,gecenler de bir agac gordum ne oldugunu bilmiyorum kasım ayı gibi acıyor,sarı cicekleri japon gulunu andırır (ebat ve form olarak) ama ters lale gibi yere donuk duruyor cicekleri.Agac boyu 1,5 mt civarıydı benim gordugumun,vazoda ki cicekler misali dibinden bir cok celik vermis bir agactı,sahibi mum agacı oldugunu soyledi fakat internette mum agacı diye aratınca baska bir bitki cıkıyor.Adını bilmedigindem edinemiyorum da,biliyorsanız cok sevinecem..Saygılar