Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi daffodil
...fazla azot kullanımından dolayı daha once edindigim bir cok soganı curuttum.kaş yapayım derken goz cıkarttım.bu yıl super 3.15(cinko'lu) ve 18.46 dap gubreleri elimde olmasına ragmen korkumdan kullanmadım.ama seneye hesap ederek dap'i eritip vermeyi dusunuyorum çicekler için.
..,pria'nın nergislerinden bende de var sanırım en cok onlar kokuyor...
|
Sayın Daffodil..
Niye bu kadar meraklısınız anlayamıyorum bu sun'i gübre atma hususunda?
Bakın bu yıl 3x15 ve DAP gübrelerini vermekten iyiki korkmuşsunuz..yoksa atsaydınız belkide yukarıdaki güzel nergis fotosunu çekemiyecektiniz..
Nergisleriniz böyle güzel açabiliyorsa hiçbir şeye ihtiyaçları yok demektir.
Demekki ektiğiniz toprak zengin,kaliteli bir toprak..Eğer her yıl ezbere suni gübre takviyesi yaparsanız,toprağınızı katleder,çoraklaştırır,tuzlandırırsınız..birkaç yıl sonrada ne ekseniz sonuç alamazsınız..
Besin maddelerinin eksikliği kolay tamir edilir ama besin fazlalıklarını kolay kolay ıslah edemezsiniz..
Ayrıca gelecek yıl DAP gübresini eritip vermeyi düşünüyorum demişsiniz..
Niye eritiyorsunuzki..
DAP toprakaltı gübresidir..ekimden önce kullanılır..üstten kullanılmaz..eğer bu gübreyi illa vermek istiyorsanız soğanlar uykudayken 10-15 santim kadar derine kazıp gömmeniz yeterlidir..DAP'taki fosfor hareketsizdir,nereye atıldıysa orada kalır ve bitki ondan dilediği kadarını alır..yani azotun aksine fosfor,sulamayla veya yağmurlarla aşağılara doğru yıkanmaz..
Bana göre bu sun'i gübre ısrarından vazgeçiniz..NERGİS humustan,torftan,yaprak çürüntüsünden çok hoşlanıyor..onları deneyin bence..onların içinde zaten yeterince azot,fosfor,potas ve iz elementler var..
.............
Yüklediğiniz fotonun sol ve sağ alt köşelerindeki nergisler
benim nergislerden..
Haklısınız..böylesine kokulu başka bir nergis türü yoktur sanıyorum..