Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozon
Değerli Arkadaşlar; Evren Bey (Kayastop) ile, 03.03.2011 tarihinde, Mersin Fuarı'nda buluştuk. Fuarı dolaştık. Tarım, gıda, UBYİ üzerine konuştuk. Niyetlerimiz, hassasiyetlerimiz aynı. Ancak, çözüme ilişkin yeni bir şey derseniz; maalesef.
|
Çözüme ilişkin yeni şeyler bizde ( ubyi) de....
Dün akşam
UBYİ nin Trakya ayağı bizdeydi. Öyle bir baskın yaptılar ki, Ayhan Kaptanı, Müdür Hüseyin bey'i ve beni akşam karanlığında _ göz gözü görmediği zamanda_ tarlalarımızda bastılar.
UBYİ nin doğal yetiştiricilik ilkeleri uygulanıyormu diye denetlediler.
Evet geçen akşam Sevgili
Ensar bey ve
yeğeni, Sevgili
Acemi Usta ve Sitenin sesiz takipcisi Sevgili
Muttalip bey (mttp) Aliğaya geldiler.
Ensar bey Dikilide 200 dönümden fazla arazi almış oradan bize uğradılar hem de haber vermeden.
Tekrar
hayırlı olsun Ensar bey, yeni araziniz, bol ürünler diliyoruz.
Geç zamana kadar uzun uzun sohbet ettik UBYİ ve geleceği üzerine, anasonlu ve fermente üzüm suyunun çakır keyfinde,
neşe ve memnuniyetin derin duygusunu yaşadık.
Ensar Bey' in yurt dışı gezilerinden derlediği
Hayvancılık ve Tarım fuarları ile ilgili görsellerini seyrettik.
Sadece et ve sadece süt için yetiştirilmiş besiciliği tanıdık, aramızdaki farkı fark ettik.
Bana değil belki ama, toprağı
alt/üst etmede son teknolojiyi kullanan süper traktörleri gördük,
alt/ üst edilen toprağın daha çok kimyasal gübreye ihtiyacı olacaktır der gibiydiler gübre üreticilerine...
Ensar bey' in koyun ve sığır yetiştiriciliğinde zengin deneyime sahip olduğunu öğrendik...
Kaoline mikro element ilavesi ile yaprak gübresi gibi de kullanılabileceği üzerine çalışmalarının olması bizi sevindirdi, getirdiği ve bizlere ikram ettiği
aronyanın tadı kadar güzeldi.
Acemi Ustanın,
toprak ve mikroorganizmalar ve Etkin Mikroorganizmalar (EM) konusunda zengin bilgi ve deneyime sahip olduğunu görmek bizi etkiledi.
Bu konuda ondan
süprizler bekliyoruz.
Ayrıca
Ağaçlar. net' ten bildiğim ve
İzmir eğitiminde tanıdığım
Değerli Dostum Muttalip ile de uzun sohbet etme fırsatım oldu.
Tüm
bu dostlarımı Ağaçlar. net' ten tanıdım;
eli kamcılı kadınımıza _ kamcının ucu biraz uzun olup da yandan gecene deysede_

teşekkür ederim.