Miracle Berry'lerimden beşi de çimlendi. Kiprit çöpünün üçte biri kadar boyları var. Bu gün iki hafta oldu tohumları ekeli. Hala seramda duruyorlar. Bundan sonrası daha zor galiba.
Sayın Vehbi, küçük olanlardan biri yaşamıyor demişsiniz. Üzüldüm. Yetişme şartları diğerleriyle aynı değilimi? Neden öldüğü hakkında bir tahmininiz varmı?
Sayın Seyyah53, fotoğraf yükleyebilirseniz, görmek isterim. Bitkiler bildiğim kadarıyla, sizin de dediğiniz gibi önce kök gelişimlerini tamamlıyorlar, sonra da büyümeye geçiyorlar. Bu bitki gerçekten sabır istiyor.
Sayın Çağatayc78'inkiler gayet iyi gidiyor.
Sayın Maybach'a katılıyorum. Torf ayrıca, çimlenme sonrasında köklerin çürümesine sebep oluyor. Harca bahçe toprağı katmakta fayda var diye düşünüyorum.
Ben hala tarımsal jipsi gidip alamadım. Aslında fazla acele de etmedim. Biraz büyümelerini bekliyorum. Ayrıca, farklı bir harç hazırladım. Starbucks kafe'den aldığım kahve telveleri, bahçe toprağı, hazır toprak ve biraz da kumdan oluşuyor. Oranlarını göz kararı ayarladım. Sonra da yarım limonun suyunu, yaklaşık yarım litle suya sıkıp, toprağı yıkadım.

Toprağı kururmaya bıraktım. Bir tanesini bu harçta denemeyi düşünüyorum.