Merhaba sayın kgursan..adana'da ciftcilikle ugrasıyorum,hobi olarak soganlı bitki yetistirmeyi seviyorum..İzninizle bazı sorularım olacak
1-nergizlerimin ciceklenme donemi bitmek uzere yapraktan uygulayacagım potasyum veya micro element karısımlarını bitkinin soganını buyutme acısından faydası olur mu.
2-Nergis soganlarından daha fazla yavru alabilmek icin veya yavruların daha iri olması icin nasıl bir zorlama yapılabilir?
3-Babamın çim merakından dolayı nergis ektigim yeri degistirme şansım yok,fungsit icin soganlara borda bulamacı ile ilaçlamak yeterli bir tedbir midir?
4-Hollan'da menseli aldıgım 2 renkli (sarı kırmızı gul biçiminde ve iğne uçlu bazı laleler yavru vermiyorlar acaba iklim ve soguklama ile ilgili bir durum mu soz konusu??Butun lale cinslerinden yavru almak mumkun mudur?(satın aldıgımız soganlarla)
5-Eminonunden aldıgım nergis soganlarının %20'lik bir kısmı cicek acıyor sadece bir kısmı da cicek tomurcuğunu oluşturuyor ve yeşil tomurcuk açmadan dışı kahverengiye donup kuruyor,bu ne eksiliginden olabilir??
nergis sevenlerle paylasmak istedigim bayagı genis nergis turlerini iceren pdf formatında bir katalog var...17mb boyutlarında..attachment goremedim nasıl paylasabilirim acaba saygılar...
|