Sayın efe-can
Kalibre konusunda çok haklısınız. İzmir'de bir kalibrasyon firması buldum fiyatını sordum cihazin kendisinden pahalı. O yüzden, kalibrasyona para vermediğimiz sürece sizin de dediğiniz gibi bizdeki cihazın doğru gösterdiğine inanarak deneme yanılma yolu ile doğruyu bulmaya çalışacağız ama bu arada epeyce yumurtaya zarar vereceğiz hem de maliyetli olacak. Yapılacak bir şey maalesef yok
Aldığım cihazların markası eforstar ve her ikisi de 130 TL.
Bir önceki mesajımda %80 döllü çıkar, onların da %80'i canlı çıkarsa diye umudumu belirtmiştim. 112 yumurta için 13. günde döl kontrolü yaptım. Maalesef 39 tanesi kesin boş, geri kalanların içinden de çıkabilir daha. Oran en az %35. Yapılacak şey döllülerin çıkmasını temenni etmek artık
1984 yılında Artvin'de sağlık memuru olarak çalışıyordum. Sizin kuluçka makinası gibi bizim de ev tüpü ile çalışan buzdolabımız vardı. Ben ilk orada görmüştüm. Tüp bitince değiştirip ilk alevi veriyorsun sonra tp bitene kadar yanarak soğutma yapıyordu. Sıcaklık ile soğukluk sağlamak hala bana garip gelir
Akvaryum ısıtıcısı öneriniz için teşekkür ederim ama hiç görmedim, sizde görme şansım olursa yapılabilir,neden olmasın. Bir şekilde daha verimli olanını bulmaya çalışıyoruz nasılsa...