View Single Post
Eski 02-03-2011, 18:37   #13
Beymen
Ağaçsever

Beymen's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2010
merhaba..bende 3 adet sipariş verdim birkaç güne gelecekler..nevarki nasıl bir bakım ister fikir sahibi değilim netten araştırayım diyorum diğer bir çok şey gibi bektaşi üzümüne dair detaylı bilgi bulamadım bir sürü sayfa çıkıyor ama çoğu pazarlama reklamı,meyvesinin yararları (örnek bektaşiüzümünün saçbakımı için yararlılığı) **** bitkinin tarihçesini hangi ülkelerde yetiştirldiğini vs. oda hep birbirlerinden alıntı yapılmış bir sürü saçma ve alakasız bilgilendirmeler bu konularda bile sağlıklı çalışma az var onlarda başka sitelerden kopyala yapıştır yapıp bizlere sunmuşlar.... sadece bektaşi üzmü hakkında değil.. daha briçok ekonomi getiri açısndan tutlmayan diğer değişik bitkilerdede öyle.. oysaki dünyada çoğalan nüfüs ve toprağımızı en iyi şekilde değerlendirmek açısından bu alternatif tarım ürünleri üzerine bizm üniversitelerimizin tarımbakanlığımızn vs. çalışmalar yapıp bizleri doyurucu ve sağlıklı bir şekilde bilgilendirmeleri gerekir.. sağolsunlar burdaki arkadaşlar kendi deneyimlerini paylaşarak bu konularda katkıda bulunuyorlar.. ama bir yere kadar..şimdi deneme amaçlı 3 fidan gelecek eğer benim köyün havası toprağı uyarsa çoğaltmak istersem bakımı hakkında sağlıklı bilgiye ulaşamayacağım..saygılar ..

Beymen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön