Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız
Çok teşekkür ederim Sayın Epsody. Umarım başarırım ilk defa böyle birşey yapacağım. Şimdi size birşey daha sormak istiyorum. Öncelikle humik asit bulamam onsuz olur sanırım. Birde bu karışımların içine solucanda bulmalı mıyım yoksa onlar olmadanda bu işlem gerçekleşir mi?
|
Sevgili Ayşe hanım organik değerlere yaklaşımınız çok güzel lakin hümik asitler önceliklerimiz araında bir mineral ve toprak düzenleyici, bu mineralle en yakın zamanda tanışıp edinmeniz gerekmekte.
Ben çok seneler önce tanıştığım bu minerali bulmak için çok uğraşmışım lakin artık eskisi kadar zor değil edinmek eylülde geliboludan gelirken 25 litresi 55 tl almıştım, istanbulda olduğum süre içinde tüyapın fuarında konya ılgın linyiyt işletmelerinin üretimi olan hümik asitler tanıtım maksatlı litresi 2,5 tl den 2 adet istanbul bahçemde kulanılmak üzere almış oldum.
Ayşe hanım kompostun olgunlaşma sürecinde kompost ısısı 60-70 derecede sıcaklık oluştuğundan solucanların yaşaması mümkün omamaktadır, olgunlaşan kompostun içinde solucanlar gürülmeye başlanır, tabii kompostunuz toprak üzerinde yapıyorsanız, olgunlaşan komposta solucanlar geleceklerdir toprak içlerinden, sizin aramanıza da gerek olmıyacaktır.
İsterseniz bu konuyu sizinle tüm detayları içinde solucanlarla kompost başlığında paylaşalımda güncel olan bilgilerim sizin gibi meraklı arkadaşlarımızda yararlanmış olsunlar, sizi solucanlarla kompost başlığına davet ederek o başlıkta buluşmak üzere hoşça kalın.