Webde rangoon creeper ile ilgili araştırma yaparken böyle bir forumla karşılaştım. Bu konudaki bilgi ve deneyimlerimi paylaşabilmek için de üye oldum.
Antalya'daki yazlık evimin bahçesinde yıllardır, ülkemizde ender görülen sub-tropik bitkileri yetiştirmeye çalışıyorum. Bazılarında epeyce başarılı olduğumu söyleyebilirim. Bunlardan biri de Rangoon Creeper olacak mı bu yaz göreceğiz. Geçen yıl yetiştirdiğim Rangoon Creeper çiçek açmamıştı. Ancak sağlıklı biçimde büyümeyi başarmıştı. Bu yıl yoğun bir biçimde çiçek açmasını bekliyorum. Sonuçları ilgilenen arkadaşlarla paylaşmaktan mutlu olacağım.
Burada öncelikle şunu belirtmek isterim: 'Tohumların 12-24 saat ılık suda bekletildikten sonra bir kaç Cm derinliğe dikilmesinin yeterli olacağı kanısındayım. Soyulmasına gerek var mı emin değilim'.
Akdeniz kıyılarımızda yetiştirebileceğimiz diğer subtropik bitkilerle ilgili (Erythrina Crista Galli, Plumeria(Frangipani) ve geçen yıl keşfettiğim ve tohumdan yetiştikten üç ay sonra çiçek açan Jatropha Integerrima(Peregrina) ve diğerleri ile ilgili bilgi ve deneyimlerimi de paylaşmaktan mutluluk duyacağım.
İlgilenen herkese selamlar, sevgiler.
Cheko
|