Bahçenin bulunduğu şehir : istanbul
Bahçenin büyüklüğü : 1250 M.kare
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Yoğun kuzey batı rüzgarı alıyo
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut, hobi, yazlık
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Tarlaydı
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? Yaklaşık 8 yıl
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Hayır yapmadım ve almadım
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) : Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? : Çardak, Sebzelik.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Olabildiğince farklı bitkiler
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) :ÇTahminen 300 civarı
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?: Yok
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Bundan sonra düşünüyorum
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Kuyu
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Gelişigüzel kullanmıyorum.
Toprak özellikleri : Toprak konusu benim en sorunlu olayım, ben arazideki meyili gidermek amacı ile dışarıdan toprak almıştım oda çok kötü killi bir toprakmış, bir çok ağacım zarar gördü şimdi yeni yeni toprağı düzeltmeye çalışıyorum.
Kompost yapıyor musunuz?: Hayır
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?: Hemde çok olmuştur, çünkü bu konuda hiç bir bilgim yoktu.
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?: Mutat ilaçlama yapıyorum Meyvalar için Bordo bulamacı, diğer bitkiler içinde gerekli olan neyse.
Bahçeniz organik mi? : denilebilir
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?: Koyun gübresi
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : vardı
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Yağmurlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?: Soğuk alıyor
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?: Bahçenin herşeyi
Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Hayır