Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce
"..."
Bu aslında Osmanlı saray tatlısı imiş.
Ben şeker kullanmıyorum. İncirlerin içini doldurmadan önce içine 1 çay kaşığı bal koyuyorum. Sonra içini dolduruyorum.
İçini badem, ceviz veya Anntep fıstığı -nın biri ile -dolduruyoum. Hepsi bir anda çok ağır oluyor. Her defasında farklı doldurulunca farklı tat elde ediliyor.
Kuru meyveler de güzel bir alternatif.
Görüntü, kaymaklı aynı oluyor."....."
|
İlginize teşekkür ederim.
Osmanlı saray tatlısı olmasına şaşırmadım

.
Yukarıda yazdığım gibi bu tatlının aslı cevizle yapılıyor. Ama belirttiğiniz kuru yemişler de çok yakışır. Kestanelisini doğrusu merakımdan yaptım. Öf, sonucu çok dediğiniz gibi bomba bomba

Ha sahi, şeker, bal falan katmaya gerek yok aslında. İncirin tadı yetiyor.
Bu tarifi taze incirle de yapanlar var. Bu yaz denemeyi düşünüyorum. İşte o zaman sanırım şeker ya da bal katmak gerekecek...