View Single Post
Eski 01-03-2011, 12:32   #10
Oğuz Karsan
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Merhaba.

Alıntı:
Oğuz Bey;

Durumunuza çok üzüldüm. Hele "kadastrocu-haritacı" olarak, Tapu Kadastro Meslek Yüksek Okulu'nda bize ilk öğretilen "Üçüncü Şahısların Korunması" ilkesine ters bir şekilde arazinizin elinizden alınmasıi devlet memuru olarak benim bile devlete güvenimi sarsmadı desem yalan olmaz. Hayır insanın zoruna ne gidiyor biliyor musunuz? O arazi ormandan çıkartılıp (şöyle ya da böyle) tapu verilirken devlet neredeymiş, o işlemler sırasında uyuyan devlet görevlilerinin hiç mi suçu yokmuş? Bu hatanın ceremesini sadece size (hemde üçüncü şahısken ve de üçüncü şahısların korunması ilkesi varken) kesmek Allah'tan reva mı? Hayırlısı olsun, mühim olan can sağlığı deyip geçeceğiz mecburen.
Sn. BalıkcıSerdar,

Üzüntümü paylaşacak şekilde yazdığınız için teşekkür ederim.

Bu gibi olaylardan alınması gereken dersin şu olduğuna inanıyorum.

1- Hukuk, sadece güçlülerin işine yarayan bir malzemedir.
2- Devlet en güçlüdür. Öyleyse hukuk devletin işine yarar.
3- İşini yapmayan devlet memurlarıda devletin korumasındadır. Hukuk işlemez.
4- Ormanlar bu şekilde korunamaz.

Hukuktan daha da önemli saydığım mesele Ormanların korunmasıdır ki, o da bu şekilde yapılamaz.

Siz vatandaşın tapulu arazisine el koyun sonra ondan Ağacı ve Ormanı sevmesini bekleyin. Bu nasıl mümkün olabilir?. Ayrıca herkes benim gibi hakkını hukukla aramaz. Kasten çıkartılan Orman yangınları artıyor ve böyle giderse daha da artacak.

İşlerini yapmadıklarından dolayı işlemeyen bir sistemden nemalanan bir kesim var. Öyle az kişi de değil. Siyasileri, arazi rantçılarını, orman çalışanlarından bazılarını da katarsak sayı yüz binleri geçer. Hukukun içinde bilirkişilik veya başka işlerden nemalananları unuttum.

Bir de 20. hukuk dairesi var. Kayıtsız şartsız orman memurlarının lehine ve hukuksuzluk pahasına AİHM den cezalar almamıza hep bu gibi sözde ormanı korumaya çalışan insanlar sebep oluyorlar. Ama verdikleri hukuksuz kararlar yüzünden aldığımız cezaları hepimiz ödüyoruz. Yakılan ormanlar da cabası.

Bu arada İçinde halk sözcüğü geçen partimiz, Tapulu ve kadastro geçen arazilere devletin 10 yıldan sonra dava açmasını yasaklayan kanunu Anayasa Mahkemesine göndererek sözde halkçılık yaptığını sanıyor. Taze başkanı da 2B meselesinde mülkiyet sorununu çözeceğiz diyor.

İNANAYIM MI...????

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön