View Single Post
Eski 01-03-2011, 10:19   #12
memoxenerji
Ağaçsever

memoxenerji's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2011
biz bu günden bahsetmeliyiz,bu gün olmazsa yarın da olamaz !!!!!

aydınlatma degerleride gereğinden fazla büyütülüyor !

üretilen enerjinin konutlarda kullanım oranı1/3

konutlarda aydınlatma için kullanılan enerji tüketimin 1/4 ü

yani tüm lambaları bırakın değiştirmeyi kapatsak,hiç yakmasak seneye bu günki seviyeye geleceğimiz açık.......

2000 yılı sayımına göre, toplam konut sayısı 16 235 830 olarak açıklanan [9] ülkemizde, her
konutta sadece bir tek 100 W’lık akkor telli lamba yerine ışıksal eşdeğeri 20W’lık KFL
kullanıldığında, günlük 4 saatlik kullanım süresi kabulü ile elde edilecek tasarruf,
(100-20)W x 4 saat x 365 gün x 16 235 830 konut = 1896 GWh
olarak hesaplanabilir.

Bu değer Çatalağzı Termik Santrali’nin 2002 yılı brüt üretimine karşılık
gelmektedir.(2x157 mw üretim kapasitesi var)

kaldıki bugün tasarruflu ampuller oldukça yaygınlaşmış durumda !

Uluslararası Enerji Ajansı’nın 2002 yılı raporuna göre 2000 yılında 1 kWh’lık enerji üretimi
ile atmosfere yayılan CO2 emisyonu OECD ülkeleri için yaklaşık 500 gr, geçiş ekonomisine
sahip ülkeler için ise 850 gr olarak verilmektedir [10]. Bu durumda ülkemizde elektrik enerjisi
üretiminde 1896 GWh’lık tasarruf, 1.6 milyon ton CO2 gazının atmosfere yayılmasının
önlenmesi anlamına da gelmektedir.

burada benim,ne kadar tasarruf yaptığımı tartışmıyoruz.ama sordunuz madem,

içmimar değilim ama 6 yıl önce evimi ben tasarladım.taban,tavan ve tüm dış duvarları etkin biçimde kendim iç izolasyon yaptım.
tanışır tanışmaz(o dönem en verimlisiydi) cop değeri 3.5 olan 9000 btu klima ile 5 yıldır gül gibi ısınıyorum,
kompakt florasanları 10 yıldan fazladır tuvalet ve balkonlarım dahil kullanıyorum,
mikrodalga fırın kullanıyorum,
evimin elektirik tesisatını kendim çektim ve bunu yaparken (o dönem hiç tecrübem olmamasına rağmen gelecekte kullanmayı tasarladığım için)her alıcı için 1 asıl 1 de yeşil hat oluşturdum.şimdilerde kısmi olarakta olsa rüzgar enerjisi kullanıyorum.

her şeyden önemlisi verimli enerji kullanımı hakkında önüme gelen her platformda insanları bildiğim kadarıyla bilgilendirmeye çalışıyorum...

0 tecrübe 0 sermaye ile Türkiye'de (göreceli olarak) en iyi rüzgar türbinini üretmek için 3 yıllık çalışmalarım sonucunda seri üretim yapma aşamasına kadar geldim...

daha fazlası için arama motorunuza memox enerji **** memox rüzgar yazmanız yeterli.

http://www.facebook.com/home.php#!/p...?id=1051125523

memoxenerji Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön