View Single Post
Eski 28-02-2011, 23:26   #229
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Gülhenisa hanım,
Şimdiye kadar hoyalarda 2 türüne çiçek açtırıp koklayabildim. Hoya lacunosa ve hoya carnosa 2 side kendine göre çok güzel kokuyordu. Koku tarifi yapmak ne zor şeymiş Zaman içerisinde çiçek açtırıpta kokusunu her birisin tarif etmeye çalışırım.
Aslında çok güzel bir konuya değinmişsiniz elimdeki türlerin bir listesini yapıp yanlarına kokulu olanlarıda yazmak lazım. ilk fırsatta bunu araştırıp yapmalıyım. Koku ve bakım konusunda benim sıkça başvurduğum yabancı kaynaklı bir hoya koleksiyoncusunun sitesi var Bunuda paylaşamam gerekiyor http://www.hoyor.net/en/
İleride çeşitlerim çoğalınca bende böyle detaylı anlatım içeren, türlerle ilgili sayfa hazırlamayı düşünüyorum. Ama nedense gözümde büyütüp korkuyorum. Çok emek ve zaman isteyen bir konu, inşallah yaparım bir gün.

Gülhenisa hanım, ilk etapta seçtiğiniz türlerle 4 mevsimi geçirmenizi tavsiye ederim. Zaman içerisinde başarı sağladığınızda hoyalarla. Gelecek yıla büyük çiçeklilerle ve büyük yapraklılarla ve kokusunuda öğrenmiş oluruz o zamana. Seçimi gelecek yıla saklayalım derim ben. Bu tavsiyemi dikkate almanızı öneririm.
Aynı tavsiyeyi banada yapmıştı sevgili dkp arkadaşımız. Şimdi çok hak veriyorum kendisine

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön