View Single Post
Eski 28-02-2011, 13:15   #47
envor
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ibrahim doğan Mesajı Göster
sn.envor bey...
Öncelikle şunu söylemeliyimki sulama sistemini açık yapın önerinize şaşırdım,bu siteyi 3 aydır inceliyorum topraksız tarımda ideal olanın suyu fazla tüketmeden üretim yapmak olduğuna inandım,siz açık sistem'mi üretim yapıyorsunuz bilmek isterim...

.
Sayın İbrahim Doğan; öncelikle geç cevap verdiğim için özürdilerim, malum iş yoğunluğu sitede uzunca vakit geçirmeme engel oluyor. Şimdi gelelim sorularınıza: Benim açık sistemi tavsi etmeme şaşırdığınıza, ben de çok şaşırdım Topraksız tarım da suyun ve besinin fazla kullanmadan üretim yapılmasının ideal olduğunu düşünmüyorum. Sulama ve beslemenin yeteri kadar yapılmasın ideal olacağını biliyorum. Açık mı? Kapalı mı? sorularını vereceğim link'te kendimce yanıtlamıştım.

http://www.topraksizkultur.com/forum...pid=515#pid515

Alıntı:
fide aralıkları her kasaya 30 cm aralıklı olacak ve kasalar 60x40 cm ve 60 cm olan taraflar birbirine yaslanacak ve sera boyu 24 metre 55 kasa bir sırada 55x40 cm=22 metre bir sıranın boyu olacak kısaca her fide arası 30 x 40 cm olarak dikeceğiz sanırım bu aralık yeterlidir.Ayrıca kasa sıra aralıkları 130 cm olacak.
Seralarınızın ölçüleri nedir? Bir de kasanızın derinliği nedir? 60x40x?. Sıra arasını daraltmanız iyi olmamış ama. Siz bu soruları cevaplarsanız olaya daha farklı yönden yaklaşabiliriz.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön