View Single Post
Eski 28-02-2011, 10:38   #155
memoxenerji
Ağaçsever

memoxenerji's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2011
burada şunun yanlısı denmesini üzerime almıyorum.

ben olsa olsa,türkiyenin sırtında kambur olarak duran,içinde bulunduğu enerji krizinin etkilerini azaltabilmek için (heryıl çığ gibi büyüyen)bu gün enerjisinin %75 ini dışarıdan almaması gerektiğinin yanlısı olabilirim.

nükleer enerji göz ardı edilemez diyorum.

Örneğin 1000 Megawat gücünde bir termik santralde 1 yılda -3,8x10-5 K cal/sn termik etki, 7500 ton Karbon monoksit; 450000 ton Kükürt dioksit, 3500 ton katı parçacıklar; 260000 ton Azot oksit; 2500 ton hidrokarbon; 55600 m3 kül dışarıya saçılmaktadır. KULLANMAK SAKINCALI !!!

çogu karadeniz bölgesinde olan 2000 adet küçük hes in doğa tahribatı ortada.
(bu hesler sadece 3000 mw üretim yapabilecek) KULLANMAK SAKINCALI !!!

yukarıda yakın zamanda üretim kapasitesini verdiğim güneş panellerinin dünyadaki üretim kapasitesi Türkiye nin bile ihtiyacının yarısını karşılayabilecek miktarda.KEŞKE KULLANABİLSEK AMA NE UCUZ NEDE ÜRETİM MİKTARI YETERLİ !!!!

sektörün içindekiler bilir ki artan talepler yüzünden rüzgar türbini üreticileri 5 10 yıl sonrası için teslimat tarihi vermekte.BUNUDA KEŞKE KULLANABİLSEK AMA ÜRETİMİ YETERSİZ OLMAKLA BERABER TÜRKİYEDE KURULABİLECEK TÜRBİN MİKTARIDA SINIRLI (10000 MW HİDRO SANTRALE EŞDEĞERDE 50000 MW RÜZGAR KURULU GÜCÜ)

ŞİMDİ :

benim çocuklarım büyüyor ve onların işe,eşe,eve sonuçta bizim olduğu kadar enerjiye ihtiyacı olacak.

bu enerji gereksinimini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz ?

memoxenerji Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön