Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi borap
İyi sohbetler
Ben yağsız (elma muz kabukları), alkolsüz(portakal kabuğu cinsi hariç) hertürlü sofra atığı, ambalaj kağıtlarından fazla baskı ve yazısı olmayanlar (çünki kurşun bilesikleri vardır içinde), mevsim sonu bitki artıkları (özellikle domates dalları) gibi atıkları bir çukurda toplayıp üstlerinne naylon kapatarak bir kış bekletiyorum. Harika bir toprak karışımı çıkıyor. Atıkların değerlendirilmesi açısından öneririm.
Özellikle kış ayları boyunca muz kabuklarını toplamamız gerek. Çok önemli bir potasyum kaynağıdır.
|
Evde bitki yetistirmeyi seven birisiyim. Bu konuda herhangi bir tecrubem yok. Bahsettiniz toprak harcini evde olusturmak istiyorum.
- Oncelikle neden "yagsiz ve alkolsuz" artiklari secmeyi uygun goruyorsunuz?
- 5lt pet siye toprak doldurdum. ust kismina bahsettiginiz artiklari doktum. uzerine 2-3cm birazdaha toprak doktum. bir miktar suladim ve agzini kapttim. cam kenarina yakin bir yerede duruyor. kuflenmeye basladi.
Amacim, baktrilerin cogalip artiklarin parcalanarak dogal yolla verimli bir saksi topragi elde etmek. Bu konuda sizin fikriniz nedir?