Sayın Sebahattin Sargın..
Ben kolaylık olsun diye tere,maydanoz,dereotu,nane,ısırgan,kuzukulağı,buğd ay çimini önce suda 4-5 kere yıkıyorum..En son sirkeli suda bekletiyorum..
Suları iyice süzülünce onları 2-3 mm. doğrayıp no-frostta maksimum derecede (-30) şoklayıp saklıyorum..
Bunlardan hergün tutam tutam alıp çorbalara,salatalara,yemeklere koyuyorum.İlk günkü gibi canlılıklarını koruyorlar..Bu sayede hergün buzdolabından çeşit çeşit otu ayrı ayrı torbalardan çıkarmaktan,yıkamaktan,tekrar dolaba yerleştirmekten kurtuluyorum..Pratik bir yol..
Bu işlem sonucunda bu kıyılmış yeşilliklerin bakteri barındırması,bozulması mümkün müdür?
Yazınız beni biraz endişelendirdi.
|