Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin
Sn Maybach bu isim meshur Almanlarim motor ismi, Grossmafei gibi. DDY ile isiniz varmiydi?
Ayrica vitesli olan bu tasiyicilari anlamakta zorluk cekiyorum. Capalama da zaten 3+1 vites var. Yani zaten sanzimanli. 2 sanzimandan birinin kullanilmamasi lazim. Tasiyici, sadece 4 ceker olsa yetmezmiydi diye düsündüm. Ille tasiyici sanzimani sartmi acaba. Ben iliskilendirmedim bir türlü!
|
maybach alman rolsroysu diyerek beyendiğim bir araba markası oldugu için kullandım sadece ddy açılımı ne bilmiyorum. devlet demir yolları dıye tahmin ediyorum ama birkaç sehayat dışında onunlada işim olmadı
sadece defransyelde yeter tabi ama şanzıman ekstra tork yaratır buda daha az yakıt daha az devir kuvvet ile daha fazla yük veya sürat elde edilir çapa şanzımanındaki dişlilere daha az yük biner olsa faydası olur maliyete en fazla 400-500tl ek getirir tabi makina ıle
dişli oranları uygun olmalı arabadan çıktığı gibi kullanılamaz
izmir torbalıda iyi ustalar olduğunu duymuştum
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin
Dostlar ben bahcefuari.com a telefon ettim. Tasiyici sanzimanli capa arkasinin fiati 6.000 Tl mis. Pahalli oldugundan talep olmamis. Üretim Türkiye dendi. Gelelim isimize yariyacak ekipmana! Capa arkasina cikma defransielli iki tekerlek üzerine oturtulmus bir koltuk ile,biz Pulluk ve tiller kullanabiliriz gibi geliyor bana! 150 Kg capa makinasi + 150Kg defransiel ve tekerlek olsa 300 kg eder. Pulluk ve bir insan da 110 - 130 Kg olsa Yapar 420 kg Istenirse ayak altina kum torbasi ile daha da agirlastirilabilir. yapar 1/2 Ton. Ön tekerlek hala, patanaj yaparmi? Yaparsa capa tekerine zincir takariz! Ne dersiniz dostlar. Olur derseniz, ben sahsen bu isi oturarak yapmak istiyorum. Bir demirci ile bunlari yapmak mümkün olsa gerek!
|
aynen öyle defransiyelin boyu uzun gelmesse malum çapa aksi 90-130 opsiyonlarıda var tabi. ayrıca pulluk tiller takılır bu yapılır ise ayrıyeten arkasına bir hidrolik sistem gerekirmi maliyet açısından burası önemli. defransiyel tekerler şanzıman ancak 150kg defransiyel takarsanız ön tekerler tek başına patinaj yapmazlar yaparsa 4 teker yapar patinaj için jantlarına metal tırnaklı çerçeveler yapılıyor çeltik traktörlerinde ki gibi yalnız buda motorun boyunu aşarmı? aşırı yük parça kırabilir