Sevgili Nergis06, çok güzel cümleler yazmışsınız ama daha yolun çok başındayım, ana eksiklerimi bile bitiremediğimden, detayına inemiyorum. İşte,eskiyen bahçeler yılların emeğiyle güzelleşiyor, dilerim benimki de güzelleşerek eskir; bunun yanında bakılmadığı kısa zaman içinde hemen güzelliğini kaybediyor.
Çörekotu konusunda ben de sizin gibi emin değilim. Mutfakta kullanılanlarda kavurma işlemi oluyorsa çimlenmemesi normaldir.
Sn. Epsody, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler, dikkate alınması gereken noktalar kesinlikle. Koyun konusunda dostumuz sadece şaka yapıyordu

Herkesin bahçe anlayışı farklı tabii ki, kimi çiçeği vazoda sever, kimi bahçede, kimi bahçeden çok içinde yaşan hayvanı ya da çiçekten çok tabağına koyacağı rokayı. Kimi de toprak bulmuşken üzerine döker betonu... Ben ise yaz günlerini evden çok bahçede geçirmek istediğim için biraz çiçek, biraz böcek yanında temiz tutmaya gayret ediyorum, oturup baktığımda gördüğüm alanların içimi açmasını istiyorum. Bahçe de çok küçük olduğu için bunu bir evcil hayvanla yapmam çok zor, bu nedenle koyun, inek, tavuk pek bana göre değil. Kış döneminde pekin ördeğini ciddi olarak düşünmüştüm çünkü vereceği zarar, geçen sene salyangozların vereceği zarardan daha az olacaktı. Şimdilik vakitsizlikten vazgeçtim.
Bu arada köpeğimiz bile ne çim bıraktı, ne çiçek ama uslanana kadar birbirimizi idare edeceğiz, yavaş yavaş çiçeklerin arasına girmemeyi öğreniyor. Bahçe büyük olsaydı o da rahat ben de rahat olacaktım . Burada öncelik önemli, bahçe benim için önemli ama Tarçın da önemli artık, çimi gözden çıkardım, diğer bitkileri korumaya çalışıyorum.