View Single Post
Eski 26-02-2011, 11:55   #656
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Bahçelerde hayvan bakımlarının önemi.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
"Bahçenin ortasına bir koyun bağlayacağım hem çimlerimi biçer hem de gübre yapar, ben uğraşmam." demişti dostumuz... İnek için hiç yerim yok Salyangozlar için pekin ördeğine kesin karar vermiştim ama vakit ayıramayacağımdan ondan da şimdilik vazgeçtim.
Sevgili Kiraz, Bahçesi geniş olan arkadaşlarıma hep önermişimdir sizin düşüdüklerinize paralel hayvan yetişirmeyi bakmayı, lakın sizde dakdir edersiniz ki bahçe sahibi arkadaşlarımızın genel merakları bitkiler yönünde toplanmakta çiçek sevdalısı olanlar da hep ilerde olmakta.

Bana göre güzelliklerin yaşanması bitkilere de odaklanmadan madem doğanın içinde yaşamdan haz alıyoruz daha objektif olmamız gerekmektedir, aramızda bitkiler dışında kedi ve köpek sevgisi olan arkadaşlarımızda olsa bu yeterli bir açıklama olmamaktadır, genelleme yaptığımızda.

Doğal yaşamın temelinde çeşitlilik esas olmakta ve güzelikler bütünlük kazanmaktadır, şehir hayatı insanı betonlar içinde hapsedereken, ruhlarımız ancak bu doğallıklar içinde sukut bularak gerçek huzura kavuşmaktadır, hobilerimiz içindeki bu uğraşılar bize terapi uygulaması ile kendi kendimize sağlık bulmaktayız.

Sevgili Kiraz bu mesajı hayvan yetiştirmeye yönelik bir yorum olsada, sizin bu güzel düşüncenizin topraklar yönündeki bazı sakınçalarını açıklama gereği olarak bahçede salma hayvan bakmanın mahzurlarını ortaya koyacak paylaşımlarım olacak, bilindiği üzere benim yorumlarım genelde toprak çalışmaları içinde edindiğim tecrübelerimin bilgilerini hem sizlerle paylaşmak vede geliştirmek maksadına yönelik olmaktadır.

Topraklarımız bitkilerimizin yetiştiği ortamlar olarak canlılığının korunması ile bitkilerimiz daha güzel yetişeceklerdir, bahçemizin toprağını bütün ele alarak bu canlılık düşünülebilir, salma bıraktığımız hayvanlarımız bastıkları noktalarda toprağımızın yapısını sıkıştırarak içindeki canl yaşamın düzenini bozmaktalar.

Forumlarda hep takip ederek bahçe toprağımızı bitkilerimizin gelişmesini sağlamak için çeşitli mineraller takviye edecek için bir çok ek masraflara gireriz, bakacağımız hayvanlarımızın barınakları bahçemizin kenar köşesinde kurulmalı bunların dışkılarıda doğrudan toprağa uygulamamız gerekmektedir.

Benim görüşüm topraklarımızın sağlığını korumada okisidasyonun etkileri olarak toprağımızın üstüne düşen bir yaprağın bile uygun olmıyacağı yönündedir, hele ki hayvanın dışkılarında zararlı olabilecek patojen bakterilerin bahçemizin toprağında hastalıkların yayılmasına sebeb teşkil edeceğidir.

Yetiştirdiğimiz hayvanların dışkılarından yararlanmak istiyorsak, öncelikle bu dışkıların toplanıp bir köşede kompostlaştırlması gerekmektedir.

Sizin başlığınızda hayvan bakma düşünceleriniz için getirdiğim bu yorumun bahçenizin başlığına gelen bütün arkadaşlarıma paylaşım için vesile yaptım ilgileriniz için şükranlarımı sunarım sevgiyle kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön