View Single Post
Eski 25-02-2011, 23:51   #136
maybach
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yarkin Mesajı Göster
Sn. maybach; Piyasada capalama makinalarina degisik tipte römorklar var. Bu sekilde bahceye gidip gelmek,yük tasimak icin ideal. Iyi de, topragin sert ve tasli oldugu yerde tepen - sarsan makina karsisinda yapilacak tek sey, pulluk ile sürmek ve tiller (kaz ayagi) cekmek. Bunlar da hazir olarak veya bir demirciye yaptirarak kullanmak mümkün olabilir. Ben arkasi dar, üzerinde oturabilecegim ayni zamanda pulluk ve tiller cekebilecegim bir olasilik ariyorum aslinda. Hatta bu fazla büyük olmuyan ama 4 ceker le kuvvetlendirilmis olmasini istedim. Bu arada bir sey buldum. Zannedersem bu yurt disindan geliyor. ismarlama yapiliyormus. Burda da sorun sanzimanli olmasi! Capam sanzimanli. 2 sanziman ne ise yariyacak`ki! Firmaya fiati sordum 2 gündür cevap alamadim. Bekliyorum.
sn. yarkin resımdeki ataşmanı ılkkez gördüm daha çok yük taşımak için kullanılıyor diye biliyodum fakat bu verdiğiniz örnek daha kullanışli görünüyor golden traktör gibi kullanmak iyi fikir hakikaten Türkiye de tutar

birde belki fikir verir ben yük taşıma amacı ile yaptırmayı düşünüyordum sakarya adapazarında biri eski bir 124 murat arabayı bozup şanzıman (dişli oranları ile oynanmış olması muhtemel) şaft ve defransiyelini kullanıp römork yapmış aynen 4 ileri 1 geri vitesi var satın almak 1500tl fiyat verdi 2ton çekebildiğini idda ettiler azım açık kaldı. bunun için yurt dışına ihtiyaç yok hurda bir arabadan defransiyel şanzıman temin edilebilir şanzıman koltuğun altına yerleşir vites bacaklarınızın arasında fren sistemide arabadan kampanalar kullanılır zaten geri kalanı demir kaynağı sağlam bir demirci istediğiniz şaseyi çatarsa mesele kalmaz

römorkta şanzıman lastiklere iletilecek ekstra tork anlamına gelir şaft zorlanmadan düşük devirde daha çok yük çeker

Düzenleyen maybach : 26-02-2011 saat 00:00 Neden: ek
maybach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön