Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmazbaşkan
Adaşım, siyah hindi de olsa beyaz hindi de olsa hastalık belirtisi görülür görülmez hastalanan hayvan ayrı bir kümese konulup tedavisine başlansa birşeyi kalmazdı. Dediğim ilacı 10 gün boyunca suyuna katmanız gerekiyor. Hatta, ben iğnesi sökülmüş enjöktör ile ilaçlı suyu ağzına zerkediyorum. Zorla içiriyorum.
Hindileri civciv olarak alırsanız, veterinerden kanatlı hayvanlar için satılan bağışıklık güçlendirici toz ve ilaçlardan da alın. Hastalık gelmeden önce tedbir alırsanız maliyet daha düşük olur. 1 Dönümlük bahçede hem hindi yetiştirir hem de kazanç bile sağlarsınız. Beyaz hindi yetiştirirseniz, kokusu rahatsız eder ve 7. ayda kesmeniz gerekir. Siyah hindi beslerseniz güzel bir besleme ile her yıl dişi hindilerden 60 civarı yumurta alırsınız.
|
Sevgili Adaşım,
Babam sizden rica etti bir kaç sorumu cevaplandırsa sevinirim dedi.İlk sorusu;
Şuan 3 siyah hindisi varmış,bunlar 2 adet dişi,bir adet erkek hindi şeklinde ve 8.aylık hepsi.Erkek hindi çok kabarıyor ve fazla ses çıkarıyormuş neden olabilir nasıl önleriz?İkinci sorusu;pek birşey yemiyorlarmış bu nedenle marul ve lahana veriyorlarmış bunun zararı var mı ve siz ne yem vermesini tavsiye edersiniz?üçüncü soru ise;2 dişi hindiyi nasıl yumurtlatması lazım?Tavuklarla aynı bölümde yaşıyorlar?hindi ne zaman yumurtlar?