Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baki Berk Kayalar
Bisiklet yoruyor diye düşünmeyin. Bisiklete yeni başlayan birisi bile işe/okula bisikletle bir kaç gidiş gelişten sonra bisiklete alışacaktır. Sonrasında kendinizi daha zinde hissedeceksiniz. İşinize/okulunuza spor yaparak gideceğiniz için gün içinde daha iyi bir çalışma ve öğrenme süreci yaşayacaksınız.
|
2 tekerlekli kullanamayanlar için çok güzel 3 tekerlekli hatta yokuşta kolaylık sağlaması için akülü-elektrikli modeller de var.
Ancak en büyük sorun bence de bisiklet yollarının eksikliği hatta hiç olmaması. Bisiklet yolları genelde sahilde gezme amaçlı yapılmış ama sahile kadar nasıl gelinecek? Oysa artık hemen hemen tüm gelişmiş ülkelerde bisiklet yolları tamamen ayrılmış durumda. Hoş onlarda yollar ayrılmasa da sürücüler bilinçli olduğu için kimse üzerinize üzerinize sürmeyecektir otomobilini. Maalesef ülkemizde otomobil sürücülerinin çoğu kötü kullandığı ve kurallara uymadığı için, bizde otomobilin sığamayacağı veya giremeyeceği, apayrı bisiklet yolları şart. Otomobillerin giremediği diyorum çünkü trafik sıkıştığında ilk işleri bisiklet yoluna dalmak olacaktır.
Bisiklet kullanımının artması için birbiriyle bağlantılı bisiklet yollarının yapılmasının şart olduğunu düşünüyorum.