View Single Post
Eski 25-02-2011, 16:49   #27
delphin7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 26-02-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alihan34 Mesajı Göster
Sitedeki arkadaşlarımdan özür dileyerek söylüyorum. Biraz ağır olacak belki ama . Bence doğanın dengesini korumak adına 2 ayaklı bu hayvanlara sürek avı başlatılıp diğer nadide ve yok olan hayvan türlerini koruma altına almamız gerekiyor. Be adam o hayvancağız dağ başında doğal ortamında kendi evinde. Senin ne işin var dağ başında onun yaşam ortamında. Açmısın, açıkmısın. Yemek için mi avladın. Durduk yerde bir canlının kanına girmeni gerektirecek ne gibi bir sebebin olabilir. Senelerdir lafla, konuşmayla, anlatmayla bir türlü o kalın kafalarına girmiyor. Anlamıyorlar veya anlamak istemiyorlar. **** beyin kapasiteleri bu kadar almıyor işte. Tekrar sitedeki arkadaşlarımdan özür diliyorum. Böyle doğa katliamlarını görünce tutamıyorum kendimi.

hay agzina saglik Alihan kardesim. budur iste,
bu memlekette artik dogrulari söylemekten kimse cekinmeyecek yeter yahuu!

Görüpte görmemezlikten gelip, duyupta duymamazliktan gelip, bilipte bilmemezlikten gelen uyusup, uyusturutulan ülke insani. bu yasananlara daha nekadar tepksiz kalmayi düsünüyorsunuz.
bu adamalar 1940 lardan buyana kadar süren yok etmeyi sonu getirip memlekette ne var ne yok tüm canli varliklari tüketecekler. geriye memlekette bir yaban domuzu ile kjargadan baksa birsey kalmayack. Bunlarlar günümüz icin gelecegimiz icin yeni nesilerimiz icin sonuna kadar mücadele etmeye devam!

Bu ülkenin dogasina yok olan memelisine, kusuna, agacina, ormanina, siz sahip cikacaksiniz, uzaydan ET **** avrupadan kimseler gelip kurtarmiyacak zaten hepsini dertleri kendi baslarini asmis, kendileriyle mesgullar.

bu ülkenin her ferti yapilan yanlisliklara, yanlis islere, yanlis uygulamalar tepkisini koyacak 2011 türkiyesine yakisanida budur! ama koyarken a b parti **** ideolojisi gözlügülyle degil yapilanlar yanlis oldugu icin tepksini koyacak!

-------------------------------------------------------------
birde bir diger endemik türümüz olan cizgili sirtlana bir göz atalim

cizgili sirtlan hakkinda kisa bilgi;
cogunluklla gece aktif olup adeta doganin cöpcüsü görevini üstlenen.lesleri yiyip cevreyi temizlemekten bulasici hastaliklarin yailmasini engellemekten tutundan yaban domuzlar sayisini dengede tutmaya kadar aslida bir citci dostu olan degeri bir türlü anlasilamis, anadolu cografyasinin a.leopari ile birlikte en degerli türlerinden biri olan cizgili sirtlanlar. sayilari bir cok yerde yok olup anadoluda cok az saydi kalan. cogu kimselerin yasadigindan bi haber oldugu afrikadaki benekli sirtlanla karsitirilan bahstsiz bir memelimiz

bakin birde türü tehlike altindaki cizgili sirtlanlari icin ne yazmislar. Pes yahu. ki sirtlan,

http://www.avcininyeri.com/forum/bil...html;msg112871
- Nerden: Alanya
Yaş: 33
sevmiyorum abi ben bu hayvanı ! gıcık oluyorum..



- Nerden: MANİSA/Akhisar
Yaş: 27
Baglıcan köpekleri geldigi yere atcan pusuyu etrafına geldimi tek kurşunla indircen yazık günah onca hayvanı öldürmesine bi onunkimi can.


-Nerden: uşak
Yaş: 32
en güzeli kendi yönteminizle halletmeniz.zaten merkez av komisyonu ne zaman dogru ve kalıcı kararlar alıyor ki?tek kurşun dayanın, yazık ölen hayvanlara,bu kadarla kalmaz insanlara saldırırsa büyük bir felaket olur.

-Nerden: uşak
Yaş: 35
dağda karşıma çıkarsa vay haline ben vururum arkadaş yok 13 binliraymış cezası o cezayı kesecek ormancıyıda sırtlan gibi koruma altına alırlarsa kurtulur

-Nerden: MERSİN
Yaş: 26
dağda karşıma çıkarsa ben de vururum arkadaş ...

-Nerden: AKHİSAR/MANİSA
Yaş: 32
Yıllardan sonra bende geçen haftalarda hemde dağda değil ovada bir sırtlan ölüsü gördüm. Çok şaşırdım açıkçası. Nerden nasıl geldi belli değil....


bu gruba üye olup tepkinizi koyun arkadaslar hele egeli arkadaslar. ki egede bunlarin bir önceki nesli ne anadolu leopari ne cizgili sirtlan birakti.bunlarindan eksilerden bir farki yok ayip yahu 2011 lerin türkiyesinde rezalet!

Yazanlarin % 90 egeli ve yeni kusak olacak birde bunlar, hayret yahu bu adamlar belgesellerle büyüdüler, interneti bilen insanlar ama yazdiklarini okuyunca pes diyor insan 1940 1960 arasi yasayan kusaktan bile daha cahiler. bu kadar da olmaz ki !

delphin7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön