View Single Post
Eski 24-02-2011, 22:03   #19
missmenas
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-03-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 1,870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim Mesajı Göster
Yarasa gübresini merak ettim. Biraz detay verir misiniz? aspirinli suyun, yerine söğüt suyunun geçtiğini okumuştum. Söğüt suyunu hazırlamada dikkat edilmesi gereken hazırlanılan sudan parazit vb. geçmemesi için tedbir almak gerekiyor diye biliyorum.
Ben de aspirinli suyu kullanmıştım. İlk dikimden 15 gün sonra başlamıştım.
Kolay gelsin.
Sevgili Yeşillim,
yarasa gübresini almanyada alman arkadaşım 3 yıldır kullanıyormuş, onunda bazı hoyaları ve değişik çiçekleri var. Geçen yıl tavsiye etmişti dikkate almamıştım.
kullanılan saksıya zararlı böcekleri yaklaştırmaması gibi bir özlliğin den dolayı satın aldım. Kırmızı örümcekle balkonumda epeyce bir mücadele ettim geçen yaz baş edemedim. Şimdide bu kadar hoya evi bir sararsa diye korkudan değişik alternanifler aramaktayım. Evimde köpeğim var ve kimyasal ilaçlar migren hastalarına göre bir şey değil. İlaçlama sonrası migrenden hastanelik oluyorum kokuları çok keskin oluyor.
Yarasa gübresinin hoyalarımda olumlu etki yaptığını gözlemledim. Kullandığım 4. günü hiç kıpırtı vermeyen geçen yıldan beridir uykuda olan hoya pauciflora atağa kalktı yaprak aralarından sürgün çıkartmaya başladı, aynı olay diğer hoyalarımdada gözlemledim. Zararlı böcek konusunda henüz yorum yapamayacağım bunuda zamanla göreceğim artık. Satın aldığım firmayıda burda ağaçlar.netten yarasa gübresi başlığında linkleri vardı ordan satın aldım fiyatlarıda diğer satış yapan firmalara göre epey uygundu.
50 kg aldım ben balkonumdaki tropik meyve ağaçlarına ve üzümsü meyve fidanlarına kullanmaya başladım yani bütün canlı bitkilerime uyguluyorum. narenciye fidanlarında ve diğer hepsinde bariz bir farklılık yaptı.
Sonucundan şimdilik memnumum.
Merak ederseniz bu linkten inceleme yapabilirsiniz faydaları hakkında.http://www.turkuvazgubre.com


Düzenleyen missmenas : 23-06-2011 saat 11:00 Neden: kelime hatası
missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön