Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen
Türkiye Kömür İşletmelerinin ürettiği ümik asit değil, HUMAS' dır. Huması sadece Leonarditten elde edersiniz. Hümük asidi bir çok maddeden üretebilisiniz. Humasın pH ı 11_13 arası olmak zorundadır.
Sn. Seyyah53,
tavuk gübresini _ fermante olsa bile_ tek başına toprağa kullanmayın. Diğer gübre veya toprak düzenleyicilerle beraber kullanırsanız çok daha iyi sonuç alırsınız.
En iyi sonuc, fermante tavuk gübresini humas ile ıslatmak ve hemen toprağa yayıp karıştırmak. Tavuk gübresi attıktan sonra da humas kullanılılır. Bu ikili çok iyi...
Ben 1 lt huması 50 lt. su ile seyrettip, 100 kg. tavuk gübresine _ süzgü ile_ ıslatıp hemen toprağa karıştıryorum
Tavuk gübresi organik olmalı. Üzerinde yazmalı. Her tavuk gübresi organik izinli değildir.
Kolay gelsin
|
Bu sene ilk defa bende bir deneme yapıp ilk defa gelişmeleri ustalardan değilde kendi gözlemlerimle değerlendirmek istiyorum...Halil ÖNEN abi..
hafta sonuna kadar emtia ları toparlayabilirsem sizinde söylediğinizden yola çıkarak...
Solucan gübresi ile humas ı ve toprağı karıştıracağım bir 19 lt lik su damacası böyle...
Diğerinde ise koyun gübresi humas...
solucan gübreli olana sim derma granül kullanacağım...
iki tane hıyar fidem var hafta sonuna fide olurlar...bakalım aralarındaki fark ne kadar olucak...siz ne dersiniz...