Konu: Pamelo
View Single Post
Eski 22-02-2011, 07:53   #20
kazanlik
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-06-2010
bu meyveden haftada bir adet yiyoruz, ailece cok seviyoruz,, mevsime gore tadi degisiyor,, kis aylarinda yediklerimizde dilimlerin disinda kalan zar cok ince , kesinlikle aci degil,, dis kabuk cok ince oluyor,, bir meyve 1200-1400gram arasi degisiyor,, yaz aylarinda yediklerim kalin kabuklu ve kalin zarli, acimsi bir tadi oluyor..

Ici kirmizi olan pomelo yeme sansim oldu. meyveler daha kucuk , kabuk ince , ve tadi guzeldi.cekirdekler buyuk ve 5-6 adet kadardi. beyaz olanda buyuk cekirdek cok ama cok nadir oluyor,, sanirim melezleme oldugu icindir.

Ben kirmizi olani tohumdan cimlendirmeyi basardim,, nemli torf icinde sicak ortamda ancak bir ayda cimlendi. beyaz meyveli olanlari henuz cimlendirmeyi basaramadim,,

Meyve secimi yapilirken kabugunda ,ozellikle sap cevresinde kesinlikle burusma olmamali, kabuk sert olmali, sari renkte ama cok az yesil tonlari olmali,, Meyve ne kadar buyuk olursa o kadar tatli oluyor,,

Meyve kabuklarindan recel yapmayi denedim,, sonuc rezalet,, (-;
Kabugunun nasil kullanildigini bilen varsa yazsin , cok isime yarar,

Cekirdeklerin kurumamasi icin meyveden cikar cikmaz ekilmesi gerekiyor,, ben tohumlari ekmeden once mutlaka yikarim ve bir gece ilik suda bekletirim,, nemli toprak icinde bir aydan fazla canli kaldigini gordum,,

Tohumlari bir keresinde kilitli poset icinde cimlendirmeyi denedim,, 3-4 gun sonra paset icindeki su tamamen jole kivamina geldi. Sebebini anlamadim,,

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön