Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi banotu
Sayın Doğalbahçe sizden almış olduğum çimlenmiş miracle tohumlarını hemen saksılara diktim.Ancak o günden beri hiç bir hareketini gözlemlemedim.Büyüme sağlamadı.Bu konuda beni bilgilendirmenizi rica ediyorum.
|
Sayın Ban otu miracleları diktiğiniz saksıya,
kubbe şeklinde, şeffaf naylon geçirin,naylonun tepesine bitkinin nefes alması için,delgeçle 2-3ten az olmamak üzere delik açın ,bu naylon buharlaşan suyun bir kısmının yüzden ayrılmamasını sağlayıp,saksının nemlenmesini sağlar,5-6 günde bir naylonu çıkarıp saksıyı hafifçe sulayın,suyunuz çeşme suyu olmasın,az oranda arada bir,suya limon sıkarsanız iyi olur.Saksı içinde ise miraclenız ayrıca saksı tabağına çok değil yaklaşım 0,2 cm kadar su koyun saksıyı üzerine oturtun,saksıyı tohumlar çıkana kadar kalorifer üstünede koyabilirsiniz ama saksı tabağında su olması ve nemi kontrol etmeniz kaydıyla.Ayrıca m
utlaka saksınız güneşi gören,güneş ışığı alan yerde olsun.
Ayrıca arada bir sıkıştırmadan saksıda bitki çevresine içtiğiniz çayın küsbesini dökebilirsiniz,naylon içinde beyaz beyaz küfümtırak şeyler oluşursa endişelenmeyin bitkiye hiç bir şey olmuyor.
Ben bu yolla aldığım 5 tohumdan 4ünü çıkardım şu forumada bir bakabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...=11169&page=11
saygılarımla.