Benim de 5 adet Miracle Berry tohumum oldu dün.

Üstelik çimlenmiş. Tohumları almadan önce biraz araştırma yaptım. Ankara'da düşük PH'lı su bulabilecekmiyim diye. Ovacık suyun düşük ph (5.2) olduğunu öğrendim. Sulamak için ph düşürmeye gerek kalmadan bu suyu kullanmayı düşündüm. Ancak, Ankara'daki bayileri kapanmış. Kocaeli'deki merkezlerini ardım. Ph'ın 5.6, 5.8 civarında olduğunu söylediler. Ankara'da bayilik için çalışmalarının devam ettiğini söylediler.
Daha sonra kükürt içerdiğinden dolayı tarımsal jips üzerinde durdum. Ankara'da bir fabrikanın olduğunu öğrendim.
''TARIMSAL JİPS''- Dünya tarımında 150 yıldır kullanılan ve verimi yüzde 20 ve 50 oranında artıran doğal gübre ''tarımsal jips'', alçı taşının parçalanmasıyla elde ediliyor. Toprağın yapısını bozmadan bitkilerin sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlayan gübre, yapısındaki kalsiyum ve kükürtten dolayı toprağı gençleştirip, çölleşmesini önlüyor."
http://www.gidasanayii.com/modules.p...ticle&sid=2477
Tanımlaması
Bitkinin beslenmesinde mutlak gerekli elementler olan azot, fosfor, kükürt, kalsiyum ve çinko içeren, 1. kalite gübre, toprak düzenleyicisi ve ıslah materyali olarak kullanılır.
Bileşimi
%94’lük CaSO4.2H2O’dan hazırlanmıştır.
%20 Kalsiyum Oksit (CaO), %28 Kükürt Trioksit (SO3),
% 20 Organik Madde,%10 Fosfor (P2O5), %5 Azot (N) ve
% 0,25 Çinko (Zn) içerir.
Faydaları
• Bitki besleyici olarak bitkilere uygun azot (N), fosfor (P), kükürt (S), kalsiyum (Ca) ve çinko (Zn) kaynağı olarak işlev görür.
• Bitkilerin azot (N), fosfor (P), kükürt (S), kalsiyum (Ca) ve çinko (Zn) bakımından dengeli beslenmesini sağlar.
• Toprak strüktürünü (yapısını) iyileştirir.
• Tuzlu ve sodyumlu (alkali) toprakların ıslahını sağlar.
• Kaymak tabakası oluşumunu engeller.
• Sıkışık (kompakte) toprakları gevşetir.
• Bor ve ağır metallerin (Fe, Al, Mn, Cd, Ni
vb.) toksisitesini önler.
Kaynak:
http://www.hammaddeleransiklopedisi....klopedisi.html
Kükürtün ph düşürmede 6 ay içinde etkisini göstermesine rağmen bu ürün 15 gün içinde etki etmeye başlıyormuş.
kükürt oranı % 28.
Doğ-Al Gübre Ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş. isimli firmaya gittim. İsmi Doğaner Alçı olarak değişmiş. Parekende satışlarının olmadığını söylediler. Fakat onların ürünlerinin satışının yapıldığı bir yerin telefon numarasını aldım. Ankara'da Çubuk tarafında bir fidanlık. Telefonla görüşmem neticesinde yardımcı olabileceklerini söylediler.
Henüz tarif ettikleri yere gidemedim. Sanırım önümüzdeki hafta sonu gidebilirim.
Bu ürünü denemeyi düşünüyorum.
Daha önce kullanan varmı acaba?