View Single Post
Eski 19-02-2011, 21:33   #413
bozon
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-01-2010
Sizlerle hemfikirim. Üzerine eklemek istediğim şey, bu yanlış gidişata karşılık bizim önerimiz ne olmalı? Bence, kimyasal ilaç ve kimyasal gübre kullanılan ürünler sertifikalandırılmalı. Özellikle kimyasal ilaçlar, üretimden kullanıma kadar mutlaka kayıt altına alınmalı. Herkes, sertifikasız ürünlerin doğal ürünler olduğuna güvenebilmeli. Zaten normal olarak genel bir gıda kontrolu sistemi var. İşleyişi sorunlu da olsa bu sistem içinde denetimi yapılabilir. Kimyasallarla elde edilen ürünlerin de üzerinde hangi ilaç ve gübreler kullanıldığı yazılır. İnsanlar nelerle karşı karşıya olduğunu bilerek tercihlerini yaparlar.

Bunları sizlerle paylaşmamdaki amaç, çıkar çevrelerinin adım adım ilerlerken, bizleri de bir şekilde peşlerinden sürüklemelerine engel olmak. Tabii ki asıl önemli olan bizim yapacaklarımız. Ama, yanlış dediğimiz şeylerin karşısındaki alternatifi de dile getirmeliyiz.

Ayhan Kaptan 'ın Mersin'e uğradığını bilmiyordum. Değerli Kaptanımız, Mersin'e geldiğinizde görüşmek isterim. Önceden haberdar ederseniz memnun olurum.

Selamlar.

bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön