View Single Post
Eski 19-02-2011, 20:17   #202
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyah53 Mesajı Göster
Abi öncelikle bu 'sayın ' ı kabul etmiyorum..' bey' desen hiç benlik değil....şurda 'emre kardeşim' olsaydı belki samimiyete güvenip iki soru fazla sorardım...korktun değilmi bundan...

ben' elesefiye' seramı yaparken kendi çeliklerimi bodo bulamacına batırdım dikmeden önce ...fakat 1-2 aya gözler uyanır uyanmaz bir bordo bulamacı daha yapsak nasıl olur acaba...(lucuper dedin ben bulamadım...sizde bulamadınız sanırım..)

birde bu kaolin kilini yeni filizlenen asmalarda ve hali hazırdaki asmalarda kullansak acaba bir nevi bordo bulamacının yerini tutarmı...?

Benimce 'cebimde hayallerim' var...gün gelecek bağ kuracağım...şarap içeceğim kendi bağımdan...saygılarımla

Hayır korkmadım kardeşim seyyah53

Labicuper olacaktı ben yanlış yazmışım, ondan bulamamışsın.

Kaolin kili bitkiyi ve meyveyi güneşin yakıcı etkisinden korumak, meyve kalitesini arttırmak ve beyaz rengi algılayamayan sineği şaşırtmak için kullanılır, bordo bulamacının işlevini görmez.

Bir daha bordo bulamacı kullanmana gerek yok. Genelde budama yapıldığında ve hastalık gözlendiğinde kullanmak daha doğru.

Her zaman sıkıştığımızda peşinden _bazen_ ayaklarımızla da olsa gidebileceğimiz hayallerimiz cebimizde hazır olmalı, bazıları saçma sapan olup da başımızı derde soktuğumuz; onlar olmazsa sıkıntı ve zorluklarla dolu bir hayat nasıl çekilir?

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön