Sn. mumunal,
Ozon üretiminde medikal ozon olarak tanımlanan ozon, bizim akvaryum pompası veya başka bir hava pompası ile bastığımız hava yerine %99 saflıkta oksijen tüpünden basılan oksijenin ozona dönüşmesidir. Bu tip üretilen ozon gazının içinde azot gazı bulunmaz ve üretilen ozon miktarı çok yüksek olduğu için gerek üretirken gerek kullanırken çok titiz olarak koruyucu önlemler alınmalıdır. Yoksa insan sağlığına zarar verecek bir çok riskler içerir.
Bizim şu anada tartıştığımız amatör ozon üretimi havanın içinde bulunan bütün gazları içerir ve bir miktar azotta bu işlem sırasında oksitlenebilir ama bu bileşimin insan sağlığı üzerindeki etkisini açıklayacak bilgi ve ehliyete sahip değilim. Şu an en yoğun kullanım şekli havadaki mikropların öldürülmesi için dezenfektan olarak kullanılmasıdır. Ben ozonladığım su ile daha çok gargara yapıyorum ve kontrollü olarakta bir miktar içiyorum. Ozonlu yağın içilebileceğinden bahsediliyor, bundan esinlenerek içiyorum ama henüz su ile ilgili kaynak gösterebilecek durumda değilim. Bu sadece benim deneyimim.
|