Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seda_goji
bugün tohumlarımı aldım pet bardaklara tek tek çimlendirmeyi düşünüyorum. forumda yazılanları da okudum. ciddi anlamda yetiştirmeyi düşünüyorum. 2 çeşit tohum aldım biri lycium barbarum diğeri lycium chinense bunların farkları nelerdir bilgisi olanlar yardımcı olabilrmi?
birde ilk etapta nelere dikkat etmek gerekiyor püf noktaları var mıdır?
şimdiden teşekkürler
|
valla gecen sene 800 adet pet bardagında tek tek tohum koyup çimlendirme yapan birisi olarak yaklaşık500 adet başardım çimlendirmeyi.şuan 350 adet fidanım topraga ekildi 250 ye yakını hayatta umarım sizde başarılı olursunuz çok güçlü bir bitkiolayın püf noktası iyi bir torf kullanın tohumları bir parmak ucu çukara koyun örtün üstü nemli olacak şekilde sulayın ben çimlendirme hızlı olsun diye kalorifer peteklerinin altına koymuştum 25-27 derece de 1 hafta sonunda hepsi mantar gibi çıkmaya başlamıştı (not:kalorifer petekleri topragı çabuk kuruttuğu için sürekli kontrol gerekli ve sabah akşam kontrollü sulanmalı)
**** oda sıcaklığı içinde salonda masanın üzerinde kutulara koyup üzeri sera poşetleriyle kapatılıp beklendiğinde 2 günde bir havalandırıldıgındada yine etkili bir çimlenme olmuştu önemli olan fideleri direkt öğle güneşinden ve rüzgardan uzak tutmak gövdeler odunsulaşınca problem olmaz ayrıca fasulye gibi boyları olacak ve bükülüp kırılacaklar o yüzden pazaristanda satılan uzun kürdan kamışlardan alınız (20 cm falan boyları) ileride lazım olacak