View Single Post
Eski 14-02-2007, 22:07   #7
Halit Togay
Ağaç Dostu

Halit Togay's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hasan Lalezar Mesajı Göster
Halit Bey , İç Mekan Su Bahçeleri Tasarımı kitabını Ankara'da Ankamall 'da görmüştüm. YEM in maillerinde bende gördüm kitabı ve inceledim. Bolca fotoğraf var. Ağırlıklı Japon Bahçelerinden esinlenmiş sanki.
İst da da vardır muhakkak, hatta YEM de İst da . Nasıl olsa bir gün alırım . Zaten iç mekan su bahçesi yapmak epice uzak görünüyor.

Tarlamda evin yerini bile henüz belirlemedim ama 4 sene evvel süs havuzumun yerini kazdırdım. Havuz merakım var yani. Googleearth de 41"12'07.98" N 28"28'14.18" E de . Hatta bir fotogarfını da koymaya çalışayım bakalım olacak mı.

Edit: Oldu galiba. Görüldüğü gibi havuz yeri kazılı. Yeşil hatlar leylandii ve selvi perdesi. Ayrıca serpiştirilmiş durumda başka ağaçlar da var. Arazi batıya doğru alçalıyor ve Çatalca batıda . Tepe kuzeydoğuda. Kapıdan güneyi bana ait 10.5 dekar. Kapının kuzeyi bir arkadaşıma ait. Kuzeybatıdan yol geçiyor . Evi muhtemel yere yapınca süs havuzunu tepeden görecek.

Havuzun batısı ve doğusu arasında 2m yükseklik farkı var. Doğusuna bir duvar ve şelale düşünüyorum . Kuzeyde de araziden akan bir dere olacak. Havuzu çevreleyecek 10 akasyayı geçen kış dikmiştim . 3-4 tanesi kurudu. Belki de iyi oldu , evden görülecek manzarayı fena kapatacaklardı.

Havuzun batı kıyısında düzlük var, taban bu düzlükten 50 cm aşağıda. Kışın havuz çukurunda 30 cm su oluyor. Bu da tabana döşeyeceğim plastik örtünün suda yüzeceği manasına geliyor, galiba tabana drenaj hortumları yerleştirmek gerekecek. Batıdaki düzlüğe de tahta güverte ve taşlık sahil yapacağım.

Şu anki boyutu 12x8 m bu boyda veya ende plastik havuz altı örtüsü yok.

Belki havuzu ortadan farkedilmeyecek şekilde bölerim. İkiz havuz olur, veya taban membranını güvenli şekilde kaynak yapacak bir yöntem bulurum.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Halit Togay : 14-02-2007 saat 22:32 Neden: ilave ettim
Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön