Bahçem için hazırladığım tohumlar özenle saklanıyor. Mart ayını bekliyorum.. Semt pazarındaki tüm çicekçileri her hafta dolaşıyorum..
Uzun yıllar yaşayacak bitkilere ve sarılıcılara galiba torpilli davranıyorum. Mor salkım fidesi aldım iki adet. Birini hemen bahçe kapısının yanına diktim. Kapının üzerine bir tac yaptırmayı planlıyorum. Digerinide bahçenin gölge bahçesi olacak yere yakın diktim. Büyüyüp sarmaya başlayınca çardak yaparım belki altına da bir hamak.. :-) Keyif tarafı daha çok ilgimi çekiyor galiba... Geçen hafta çicekçide gördüğüm begonvili alamadım aklım kaldı.. Bu hafta getirecekler o yüzden yerini hazırladım. Bahçenin baş köşesinde olacak.
Yine pazardaki çicekçilerden 8 adet limon servi alarak evin güneyindeki terasın duvarına yakın diktim.. Fotoğraf makinası oğlum ile birlikte dolaştığı için bir süre fotoğraf çekemiyorum.
Galiba ortancalarım canlanmaya başladı.. Sadece iki tane var .. Çoğaltmakta fayda var gibi görünüyor..
Gölge bahçesine yer örtüsü olarak buz çicegi ve adını bilmediğim iki ayrı örtücüyü ümitsizce dikmiştim ama bugun birinin çicek açtığını gördüm :-)
Gazanyalarım keyifli görünüyor.. Hiç çiceksiz kalmıyorlar.. Mutlaka birkaçı acıyor..
İki japon gülünün etrafını bordur ile çevirdim.. ve içlerine gazanya kökleri diktim. Kardeş kardeş yaşarlar mı acaba.. ?
Sardunyalarımı ayırdım ve topraklarını değiştirdim (galiba biraz erken oldu) İki su kabağını oyarak onlara da sakız sardunya ektim. Çok umutlu degilim kabaklar küçük olduğu için toprak konusunda fakir kaldılar.
Yaseminim ise gayet güzel sanırım biraz büyüdü budama ve sarması için düzenek kurma zamanı geliyor mu ne ?
Bu arada.. Boş bira şişeleri ile adım taşları yapmaya başladım ama şişe bulmak çok kolay olmuyor.. Bira içmeyi seven misafirler bekliyorum :-) Boş soda şişeleri ile de bordür yapıyorum... Acaba şişeler bitkiye ve köklerine zarar verir mi ?
Toprak ve gübre konusunda ise çözüm bulamadım.. Bir gübreci ile konuştum traktörüne 170 tl istediler biraz pahalı geldi.. Sizce ?
Çok uzun oldu biliyorum.. Kusura bakmayın.. Önerileriniz benim için değerli..
Sevgiler..
|