View Single Post
Eski 18-02-2011, 13:22   #1376
Badee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Yahu dediğim gibi işte tel örgülü yer var kümeste ve sen bunu nasıl ihmal ettin kısın o acık yerden giren rüzgar hayvanları mahfetmis işte hırıltıda vardır onlarda kesın yahu o telli kesimi yaz gelene kadar naylon branda ile kapa aaa resmen hayvanlara kıymıs bu.Bu mevsimde kümes sarıp sarmalanır gece üsümesinler diye sen nasıl tel örgülü alanı acık brakırsın hemen kapat orayı düzelirler.Belliki hayvanlar her gece rüzgardan dayak yemis felc olmus ayakları.Orayı kapa bol bol yedır icin öyle ikide bir eline alıp aspirin maspirin sokusturma ağızlarına sitrese girer tavuklar ve ölürler aniden. sularına at ne atıcaksan tavukları fazla elleme onlar güvercin deyil.Bu arada benim tavukları büyüten yaslı tavuk 4-5 gündür yumurtlamıyor arkadaslar ve bugun baktım biraz dolandı felan sonra gitti bir köseye yattı belliki artık cabuk yoruluyor.Sımdı su hergün yumurtlayan ferıklerımın yavrularını almak ıcın sanırım kısa süre icin horoz almam lazım gülk zamanına kadar tutup enazından tutucak yumurtalar almam lazım onlardan horozlu onun ıcınde bir iyi cins horoz arıyorum bakalım bır ıkı ay tavukların biri gülk olup yatırana kadar enazından.Size tavsıyem hint cinsi ferik tavuk civciv beslemeyın yazık emegınıze dıyer ıkı ferik tıkır tıkır yumurtlarken diyer hint kırması ferik hala yumurtlamadı ve düsünün onlardan bir ay daha büyük oldugu halde onun ıcın yumurta ıcın yapıcaksanız beyaz tavuklar var ibikleri sarkan onlardan coğaltın besleyın amacınız yumurta ıse benım ıkı beyaz var bırı büyük sarkık ıbıklı dıyerı normak uzunlukta ıbıklı ıkısıde yumurtluyor.Yanlız o ikili yaramaz cocuklar gıbı arkamı dönemeye gelmıyor hemen fırar edıp uzaklara gıdıyorlar onun ıcın tavukları bır ıkı saat sabah bir saat aksam üzeri cıkarıp sokuyorum.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön