Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemi_caylak
Aynı durum bizim ülkemizde de var. Konya Ovası'nda şeker pancarı üretmek saçmalık değil mi? Neden orada geçmişte olduğu gibi tahıla ağırlık verilmez. Ya da Ege Bölgesi' ndeki verimli topraklara neden zeytin (zeytin toprak isteği konusunda hiç te seçici değildir) dikilir anlamış değilim. Neden hiç bir Ziraat Odası, Üniversite ve diğer bir cümle sivil toplum örgütleri buna karşı çıkmaz. Bugün tarımın bu hale gelmesinde hiç mi onların suçu yok. Konya Ovası'nda, şeker pancarı için yerin 200 metre altından gereğinden fazla su çeken çiftçi kimin suyunu tüketiyor. Binbir ayak oyunuyla ve yargı kararlarını hiçe sayarak kurulan Cargill tesisleri kimin suyunu kullanıyor. Bu su senin ve benim suyum.
Diğer yandan "organik tarım" kavramı tümüyle çarpıtılmış durumda. Adam organik rakı ürettiğini söylüyor. Distile edilerek elde edilen bir içki olması dolayısıyla, rakı organik olsa ne olur olmasa ne olur.
|
hah işte böyle yazayım dedim yazamadım daha ben tam üretimimi oturtamadım ne yapacağımı bilmez halde dolanıyor mevcutları iyileştirme çabası içindeyim. daha sonra gelişme üretim artışı ve enson pazarlama gelecek işe başlarken belli bir üretimim yoktu birazda tembelikten ve imkansızlıklardan dolayı zeytine yöneldim çünki onlar mevcuttu iyileştirilmesi gerkiyordu. üstelik bem makina öğretmenliği yaptım, ziraat akrabaların yaptığı onları seyretme ve de yardımcı olmadan öteye gitmedi. Şimdi yeni den öğrenciliğe başladım (yaygın eğitim dedikleri bu olsa gerek)
acemiden, selahatin beyden, meyveli tepeden, mine hanımdan ve daha 10 larca kişide AGAÇLAR NET OKULUNDA egitime başladım inşallah ileride stajımı tamamlayıp uygulamaya geçeceğim.