Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan
Sn. yolcu8264,
Benim sistemde çalışıyor. geçen sene Redrobin yapmıştım, bu sene pembe domates yapıyorum. Keşke domates ağacı tohumlarınızdan elenizde kalmış olsa, benim sistemde denerdik. Çünki domatesin o şekilde büyümesi kesinlikle tohum cinsinden. Yoksa sistem tıkır tıkır çalışıyor. EC ve pH kontrolü yaptıktan sonra mesele yok. Tabii ki birde iklimlendirme. Ben kapalı balkonda serbest hava koşullarında yapıyorum. Istanbul' da şu an hava sıcaklığı 4 derece civarında. Sıcaklık 15 derecenin altına inince büyüme yavaşlıyor ama pembe domatesler şu an ağaç olma yolunda. Yalnız hiç koltuk alma işlemi yapmadım. Belki koltık alma işlemi yapsaydım boylar daha uzun olurdu. Şu an çiçeklenme döneminde. İşte benim Domates Ağacı günlüğüm.
http://www.youtube.com/watch?v=nQ0b_oLdSrc
|
Elinize emeğinize sağlık.
Bu soğuk havalarda sıcacık görüntüler.
Bende geçen sene Pembe domates ekmiştim. Boyu 2 Mt yi buldu. Gövde kalınlığı 2-3 cm çapa ulaştı alt taraflar. Bu sene niyetim sırık domates ekmek. Balkonu daha verimli kullanmak. Ekim yaptığınız yer bana biraz küçük gibi geldi. Ama sisteminiz gayet başarılı. domatezleriniz sağlılı görünüyor. Aama sıcak havalarda açık havada muhtemelen büyümeleri çok daha hızlı olucaktır. Geçen sene benim yaşadığım bir sıkıntıda kırmızı örümcek vakası. Sistemimin büyük çoğunu örümcekten dolayı kaybettim. Kapalı alanda yapılınca bu tür zararlılara karşıda korumuş oluyorsunuz bir bakıma. Ben bahar başında ekimi yapıcam ve 20-30 cm boya ulaşınca acaba bir böcek ilaçlaması yapsam mı diye düşünüyorum. Geçen sene aldığım yine siteden özellikle kullanmamı
tavsiye etikleri "Neemazal" adlı ilaçla bir ön ilaçlama yapsam mı diye düşünüyorum. Okuduğum kadarı ile bu bitkiyi uzun süre zararlılara karşı koruyormuş. Zaten o boyda meyve vermeyede başlamadığı için çok zararlı olmayabilir.
Güzel video nuz için tekrar teşekkürler.
Bol hasatlı günler.