View Single Post
Eski 17-02-2011, 07:45   #169
KRTL
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 24-11-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sayın Sabri Zeki bu cihaz 50 nin üstünde parametreyi tahlil edebiliyor. gördüğü iş açısından problem yok. Ama cihazın vereceği hizmet açısından nasıl problemler çıkabilir tabiiki çok iyi düşünmek lazım.
Sayın Kudret Tezel, uzun bir süredir topraksız tarım ile ilgili konuları takip ediyorum. Evimde de bu yaz, domates ve yer kirazı denemesi yapmak istiyorum. En çok aklıma takılan şey, kapalı sistemde sizin de söylediğiniz gibi, spektrofotometre olmaksızın sürekli kontrol ve otomatikleştirme olamıyor. Depodaki suyu belli aralıklarla değiştirmemiz gerekiyor. Bu aletler de gerçekten pahalı. Hatta İncekara'da çalışan bir arkadaşımdan öğrendiğime göre 5000dolar dan başlayan fiyatlar varmış. O da bana su fotometresi önerdi (tabi bu aletin suyun içindeki hangi maddelerin ölçümünü yapabildiğini bilmiyorum). Sonra (anlatım biraz hikaye gibi oldu yabancı bir kaynakta ISE (Ion selective electrode) diye bir aletten bahsediyor. Sizin konuyla ilgili bilginiz vardır diye düşünüyorum. Bizimle paylaşır mısınız?

KRTL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön