View Single Post
Eski 16-02-2011, 15:22   #870
hosseda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Teşekkürler,

Dünden beri ön kapı için çare aramaktaydım sonuçta ama doğru, ama yanlış kararımı verdim. Oraya da önce aynı kepenklerden yaptıracağım. Üç kanatlı olacak ve pencere tarafına katlanacak. Usta hoşuna giden bir taşı dışarı doğru yerleştirmiş, onunla kapı kenarı arasına sığdıracak demirci bu kepengi. Dün montaj yaparken ölçüleri aldırmıştım, bu gün aradım isteklerimi söyledim, olur deyince siparişi verdim.Hafta sonuna yetiştirecek. Şimdi biraz daha rahat davranabileceğim. Neticede kapı da kapanmış olacak.

Son resim evin yan tarafını göstermekte. Ustaya çardağı yıkacaz vakti gelince dememe rağmen onu nedense elletmemeye çalışıyor. Üşenmedi üzerine tenekeden oluk bile yaptı, oradan duvar yağmur suyunu alıyor ve nemleniyor al bir kaç tahtayı dedim, yıkım başlayacak diye önlem aldı sanırım. Evin yanındaki boru durumu halletmem gereken başka bir sorun. Olukla toplatıp bir veya iki köşeden daha kalın borularla indirmek veya daha öncede yazdım kötü görünmeyen kısa oluklarla direkt yere vermek seçeneğinden birinde karar kılmam gerekiyor.

Taban döşemeleri için yoğun araştırma içindeyim. Yeni bir yalıtım malzemesi öğrendim. Panetti marka malzeme. 2 milimlik olanı dahi son derecede iyi iş gören bir malzemeymiş. Döşeme ne olursa olsun altına bu malzemeyi kullanmak iyi olacak herhalde. Döşeme işini halledince sıra iç kapılar ve ön kapıya gelecek. Onları hiç değilse ahşap yapabileceğim bu durumda. Öne çelik kapı düşüncem kalmadı.

Geleneksel tarzda yığma taş ev bazı sorunları da beraberinde getirmekte. Kepenkler terazisinde takıldılar ama pencere ve podiyelerin tüm eğrilikleri meydana çıktı, ancak usta sorun yok ben halleder derzle kapatırım boşlukları deyince sıkıntım kalmadı. Eğer pencerelere söve yapsaydık bu sorun olmayacaktı ama çok da önemli değil. Aynı olayı doğramalarda da göreceğiz ancak usta sağolsun o kapatıyor nasılsa.
El işçiliği nasıl belli olacak eğri olmasa diye avundum dün.

Düzenleyen hosseda : 17-02-2011 saat 10:03 Neden: kelime düzeltildi
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön