hımm konu almış başını gitmiş ama ben yeni farkettim.Derin mevzuu.
Konuya nasıl gireceğimi kestiremediğimden daldım kusura bakmayın. Mevcutta 2 adet ozon jeneratörü çalıştırmaktayım.Biri yerli diğeri avrupalı.Ürettikleri ozon değerleri çok yüksek, sanayi kullanımı.Tahliye kısmında 10 sn. durun bir daha çocuklarınızı göremezsiniz. Bu işi yıllardır yapmaktayım.Ehh az biraz tecrübe kazandım.
Şimdi geçmiş mesajları okuduğumda kimine göre çok zararlı, kimine göre çok faydalı, kimi ise ilk defa duymuş.Merak edenlere genişçe anlatırım ama ilk tavsiyem, o şekilde akvaryum pompası ile üreteceğiniz ozon değeri 0,001ppm değerleri civarında olur ki bunu nerede kullanacaksınız ve ne işinize yarayacak? hiç.Bahsettiğiniz elektrik, 220V dalgaya gelmez, bilmeyeni exctacy ektisi yapar, fazla dalarsan affetmez, yüksek dozdan götürür. Ozon üretimi için kıvılcım (ark) lazımdır ki iyi yalıtamazsanız yangından patlamaya kadar yolu mevcut.Hava üretimi için pompayı büyütelim derken ebatlar büyür, buzdolabı ekovat motoruna geçilir, küçük dimmer anahtarlar büyür varyak olur, ürettiğiniz ozon değeri kullanılacak konuma gelir.Maliyet hesabı yaparken parçalanan hortumları görünce "ana ben bu ozonu içime çektiğimde nefes borumda bu halemi geliyor" sorusunu sorduğunuzda töbe dersiniz.Çok derin mevzuu bunlar.Kimine göre "ben hayatta kullanmam" ibaresi yanlıştır sakın söylemeyin, o kadar çok kullanıyor ve vucudunuza alıyorsunuz ki inanamazsınız.Heralde bizim ülkemizde herkes hergün alıyordur (bazı gıda maddelerinin içinde).Ama ben yinede bunu denemek ve kullanmak istiyorum derseniz, size istediğiniz detayı sunarım.Ama bu yola çıkmadan kesin olarak tehlikeleri ve ozonun zarar-fayda kısmını iyi inceleyin derim.Diğer sorduğunuz "ben ürettiğimi nasıl anlarım, kokusu nasıl, nasıl ölçülür, vs. kısımıları basit ama yüksek ozonun diğer bir tehlikesi ki ana kanser etkenidir ve tüm avrupa ülkelerinde yasaklanmış olan "bromat" tır ki bizim sağlık bakanlığı bile gizliden bu iş üzerine eğilmiş ve yeni düzenlemeler/yasaklamalar getirmiştir.Uzun zamandır organik tarımdan bahsederken şimdi ise tekrar eskici dükkanına mı döneceğiz... iyi düşünelim ve araştıralım arkadaşlar, emin olmadan sakın girmeyelim.Detay isteyene yardımcı olurum.
Mehmet
|