Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan
Sn Pria., bu iş o kadar zor değil. çiçek saplarını dipten kesiniz. boylandırıp 10 veya 20 li demet yapınız. Demet saplarını paket lastiği ile ( veya kolay kopan makara ipi ile vs.) bağlayınız. demetlerin hepsini kucağınızda toplayıp su dolu kovalara hepsini birden yerleştiriniz. 1-2 saat su çektirdikten sonra demetleri sudan çıkarıp karton kutu içine sıkıca yerleştiriniz. Çiçekleri koymadan önce karton kutu içine gazete kağıtlarını yayın, çiçekleri koyduktan sonra gazetelerin uçlarını çiçeklerin üzrine kapatın. Eğer kutuda boşluk varsa gazetelerden kağıt yumak-yastık yapıp hafif sıkıştırın ve kapatın bantlayın. Başka şey gerekmez. 1-2 gün böyle kalabilir. bozulmaz.
kolay gelsin.
Not. mesajı geç gördüm ama cevap belki işe yarar.
|
Bu konuda bilgi verdiğiniz için size ve Mevlüt Beye çok teşekkürler..
Köydeyim..Havalar bayağı bir soğuk burada..
Bir hafta önce köye geldiğimde benim zeytinlikte ekili 600 kök nergisin içinden sadece bir tanesinde açmakta olan iki çiçek vardı..Her iki saptaki tomurcukların çoğunluğu bugün açtı..ve ben bu akşam onları kestim..
Evde vazoya koydum..Yarın dediğiniz şekilde ambalajlayıp kutuya koyup kargoya vereceğim..
2 günde varır dedi kargocular..Eh..havada oldukça serin olduğuna göre bozulmadan giderler sanıyorum..
Açan iki çiçekle beraber tomurcuklarını patlatmaya çalışanlardan da 5-6 taneye koyacağım yanlarına..Tomurcuk ve çiçek yapısını görsünler,kokularını duysunlar yeter..
Nergislerimin tamamı tomurcukta..Geçen yıl sökmediğim soğanların çoğunda 3-4-5 çiçek sapı var..Açmaları daha 10-15 günü bulur..O zamana kalamıyacağım köyde..Bu yıl onların açmış hallerini göremiyeceğim maalesef..
Bu yüzden köyden ayrılmadan tüm çiçek saplarını keseceğim..
Bunu yaparsam nergisler çiçek için harcayacakları gücü soğanların daha iri olması için harcayacaklardır.
Lalelerim de yeni yeni çıkmaktalar..
Dönüşte fotoğrafları paylaşmak üzere..