Aytaç Bey, normalde karasal iklimin olduğu yerlerde kışın donmayacak şekilde serin yerde saklanıyor. Oda içinde ısı arttıysa sizinkilerin ayaklanması normal. Yumurtalarda çıkış başladıysa soğuğa almak öldürecektir. Ama canlanmayan yumurtaları (rengi değişmemiş olanları) ayırabiliyorsanız, kurutma kağıdı-peçete
vb. birşeye ayırıp saklama kabında serin bir yere alın. Buzdolabını çok düşük derecede çalıştırmıyorsanız alt sebzelik kısmı (3-5 derece) uygun olacaktır.
Canlanmışlara da artık yeşil niyetine ne bulabilirseniz (marul, diğer kış sebzelerinin yaprakları
vb.) kıyıp verin bakalım, bir umut dut zamanına çıkarlar.
Bir de çok düşük ihtimal ama aklıma şu geldi, dut fidanlarını sera içinde tutan bir yer bulursanız oradan da temin edebilirsiniz. Havalar güzel gidiyor, belki sera içinde yapraklanma olmuştur. Bahsettiğim kuru dut yaprağından yapılma yem
burada var.